Кремль хоче, щоб про акції протесту дружин мобілізованих ніхто не знав, тому затримують журналістів, — Курносова

Ольга Курносова. Фото: story.ru

Силовики затримали п’ятьох учасників акції проти мобілізації в російському Єкатеринбурзі. Усі вони — родичі мобілізованих, які перебувають на фронті в Україні. Біля стін Кремля заарештовано також трьох журналістів. Це робиться для того, щоб про акції знало менше росіян. Таку думку сьогодні, 13 лютого, в ефірі телеканалу FREEДОМ висловила політична аналітикиня, головна редакторка порталу After Empire Ольга Курносова.

“Будь-яка публічна активність лякає владу. Звідси ми бачимо затримання. На минулій акції була основна увага до затримання журналістів. Головне, чого хоче домогтися Кремль, щоб про те, що жінки виходять, просто ніхто не знав”, — сказала вона.

Родичів мобілізованих, які виходять протестувати, намагаються залякати, щоб кількість учасників не досягла критичної кількості.

“Поки що самих дружин мобілізованих ще не затримують. Поки що їм дають застереження. Намагаються залякати й максимально зменшити кількість тих, хто приходить. У який момент почнуться більш жорсткі заходи, ми поки що зрозуміти не можемо. Є якісь внутрішні контрольні цифри, які влада сприймає як небезпечну кількість, після яких починають просто вже жорстко затримувати”, — сказала Курносова.

Читайте також:У Кремлі продовжують шукати безпечний для себе варіант щодо придушення руху дружин мобілізованих, — Мартинов

Прямий ефір