Війна на півночі Ізраїлю неминуча — думка

Дим біля ізраїльського аванпосту від ракет, випущених "Хезболлою". Фото: gettyimages.com

Нині на півночі Ізраїлю відбуваються артилерійські дуелі. Однак війна в цій частині країни неминуча. Таку думку сьогодні, 6 лютого, в ефірі телеканалу FREEДОМ висловив головний редактор “Кращого радіо” (Ізраїль) Цві Зільбер.

“Я сподіваюся, що ми закінчимо на півдні й тільки потім перекинемося на північ, тому що воювати на два фронти — неприємно. Там відбуваються звичайні артилерійські дуелі: “Хезболла” стріляє по наших об’єктах, Ізраїль стріляє по їхніх об’єктах. Але ця ситуація для “Хезболли” приголомшливо виграшна, тому що вона тримає всіх нас на гачку. “Хезболлі” достатньо стріляти одну ракету на день для того, щоб повністю дестабілізувати життя в Ізраїлі, тому що у нас евакуйовано понад 100 тис. жителів півночі. Природно, це завдає Ізраїлю колосальних економічних збитків”, — розповів він.

Зільбер звернув увагу, що поки Ізраїль реагує на обстріли з боку “Хезболли” пропорційно.

“Не факт, що навіть якщо буде якесь перемир’я в Газі, Ізраїль припинить обстрілювати територію, зайняту “Хезболлою”. Тому, я думаю, що війна там рано чи пізно трапиться, хоча ведуться міжнародні зусилля, тому що зрозуміло, що Ліван теж перетвориться на те, на що зараз перетворилася Газа. Цього, звісно ж, ніхто не хоче”, — зауважив головний редактор “Кращого радіо”.

Він вважає, що Ізраїль ніколи не погодиться на територіальні поступки Лівану.

Читайте також: Спецназ “Хезболли” набагато крутіший, ніж у ХАМАСу, не може бути ніякого мирного вирішення конфлікту, — ізраїльський журналіст

Нагадаємо, ізраїльський журналіст, головний редактор “Кращого радіо” Цві Зільбер заявив, що ліванський уряд радий був би роззброїти угруповання “Хезболли”, але це потужна політична партія країни.

Прямий ефір