Незабаром Україна буде у нашому Союзі, — глава Єврокомісії

Ілюстративне фото: ukrinform.ua

Україна демонструє очевидний успіх у реформах, які сприятимуть її членству в ЄС. Про це сьогодні, 6 лютого, під час дебатів, присвячених роковинам повномасштабного вторгнення Росії в Україну, в Європейському парламенті у Страсбурзі (Франція) заявила президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн, передає кореспондент FREEДОМ в Європі.

“Контраст з тим, що було лише десять років тому, не може бути очевиднішим. Тоді проросійський режим в Україні ухвалював авторитарні закони та вбивав протестувальників на вулицях. Сьогодні ця країна щойно прийняла нове законодавство, що розширює права національних меншин, що покращує судову систему та забезпечує систему стримувань та противаг влади. І саме це призвело до початку переговорів про вступ. І цей прогрес відбувається не лише тому, що цього потребує Європа. Це є глибоким бажанням народу України. Україна — це Європа, бо Європа в серцях та умах українців. І незабаром Україна теж буде у нашому Союзі”, — заявила фон дер Ляєн.

Вона також зазначила, що опір українців путінської агресії нагадав усім, що свободи та демократія варті того, щоб за них боротися.

“Річниця, про яку ми говоримо сьогодні, — це трагічна втрата людських життів та страждання. І вона тим більше трагічна, оскільки ми знаємо, що попереду на нас чекає ще більше болю та страждань. Ми знаємо, як тут багато поставлено на карту для тих, хто в Україні, а також для решти Європи. Путінська фантазія, сфабрикована війна та героїчний опір України нагадали нам про це — що наші свободи та наша демократія варті того, щоб за них боротися. Тому сьогодні ми віддаємо шану тим, хто бореться, і ми віддаємо шану тим, хто приніс вищу жертву, борючись за щось. Слава українцям!” — наголосила Урсула фон дер Ляєн.

Нагадаємо, під час дебатів у Європарламенті президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн також зазначила, що влада Європейського Союзу залучила Україну до підготовки оборонно-промислової стратегії ЄС. Це перший крок, який має призвести до інтеграції України до європейських оборонних програм.

Прямий ефір