50 млрд євро для України: на ролі польського прем’єра у досягненні консенсусу наголосив лідер найбільшої групи Європарламенту

Дональд Туск. Фото: gettyimages.com

Прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск відіграв важливу роль у досягненні консенсусу під час ухвалення рішення про надання Європейським Союзом пакету допомоги у 50 млрд євро для України. Про це сьогодні, 6 лютого, під час дебатів у Європейському парламенті розповів лідер найбільшої депутатської групи у парламенті, яка представляє Європейську народну партію, Манфред Вебер, передає кореспондент FREEДОМ у Європі.

“Орбан повернувся до Будапешта з порожніми руками або, я все ще сподіваюся, хоч трохи переконавшись, що погрози не працюють. Єдиний можливий спосіб досягти чогось для нього — працювати з Європою, а не проти Європи. І дозвольте мені також подякувати щодо цього сильне лідерство і рішучість Дональда Туска. Я думаю, що минулого тижня йому було важливо, щоб він був там і показав чіткий напрямок. Це так, панове. Це те, чого ми досягли зараз. Я був два тижні тому в Києві. І що я виніс із Києва, то це те, що вони поважають і вітають те, що ми робимо. Це дає їм надію. Це підтримує їхню мотивацію, але їм, як і раніше, багато чого потрібно від нас. І найголовніше, що їм потрібне — зброя, боєприпаси, які ми маємо”, — сказав Вебер.

Нагадаємо, 1 лютого на позачерговій зустрічі Європейської Ради було ухвалено рішення про виділення пакету допомоги для України на суму 50 млрд євро, які будуть переводитись протягом чотирьох років. Згоди з цього питання вдалося досягти після низки зустрічей європейських лідерів із прем’єром Угорщини Віктором Орбаном. Напередодні зустрічі прем’єр Польщі Дональд Туск заявив, що Європа втомилася від Орбана.

Прямий ефір