Солдатських дружин у РФ вже ганьблять по телевізору, Кремль не знає, що з ними робити, — Яковенко

Ігор Яковенко. Скріншот: uatv.ua

Дружини мобілізованих змінили інтонацію, тому ще більше не вписуються в радісну картину присяги нового царя на вірність, але що з ними робити, ніхто в Кремлі не знає. Про це в ефірі телеканалу FREEДОМ заявив російський опозиційний журналіст, колишній депутат Держдуми РФ Ігор Яковенко.

“Все ж таки, переважно затримують журналістів, самих дружин мобілізованих поки що не дуже чіпають. Але до них також дійде справа. Тому що вони змінюють свою інтонацію. Тобто, якщо з самого початку вони говорили “поверніть чоловіка”, то зараз уже взагалі заговорили про зупинення війни. Це вже перехід на іншу стадію”, — сказав Яковенко.

Він додав, що дружини солдатів не вписуються у радісну картину всенародної присяги нового старого царя.

“Цей захід 15-17 березня розрахований не як вибори, обрання, а як складання присяги на вірність. І ось ці дружини мобілізованих, вони трошки картинку псують. Тому рішення, що з ними робити, не ухвалено. Тобто їх у масовому порядку заарештовувати точно погано. Ну і, з іншого боку, намагаються про них не згадувати, але якось потихеньку їх ганьблять, у телевізорі, намагаються ніякої позитивної інформації про них не давати. А в основному там про них різні гидоти якийсь Соловйов розповідає. Ось така медійна політика щодо цих людей”, — сказав Яковенко.

Гість ефіру також розповів, що нове опитування від Russian Field про війну не має жодного сенсу. Соціологія у тоталітарній фашистській країні — нонсенс. А нібито бажання росіян припинити війну приховує різні мотиви.

Читайте також: Кремль знає методи придушення таких ініціатив, як рух мобілізованих дружин — деталі від політтехнолога

Прямий ефір