Дитячий “Ахмат” і “вчителі” з фронту: як у Росії планують прискорити мілітаризацію школярів (ВІДЕО)

Мілітаризація дітей. Фото: twitter.com/KrimRt

У Держдумі РФ запропонували відправляти дітей у військові загони Кадирова. Створити дитячу версію чеченського батальйону “Ахмат” запропонував депутат Дмитро Кузнєцов. Він вважає, що російським батькам варто брати приклад з виховання дітей на Кавказі. У програмі такої зміни плануються так звані “військово-патріотичні ігри”, уроки медіа, походи, зустрічі з російськими військовими. Очікується, що перша сотня дітей може пройти таку підготовку вже влітку, повідомляє FREEДОМ.

Військові загони Кадирова хочуть організувати за зразком дитячого табору. Тільки навчати там будуть методів ведення війни. Перша сотня підлітків пройде підготовку в дитячому “Ахматі” вже наприкінці літа, заявляють у Держдумі. Так зване “патріотичне виховання” передбачає відродження радянських традицій — гру “Зірниця” і зустрічі з так званими ветеранами війни Росії проти України.

“За задумом депутата, у структуру під назвою “Академія дружби народів “Ахмат” прийматимуть хлопчиків і дівчаток з усієї країни. До виховання молодого покоління залучать представників різних корінних народів Росії, зокрема “гідних чеченських та інших північнокавказьких чоловіків”, — пише видання The Moscow Times.

За твердженням російської влади, чеченський підрозділ “Ахмат” бере участь у війні з Україною. Глава Чечні Рамзан Кадиров заявляв, що на фронті перебувають 32 тис. бійців цього підрозділу. Зараз у Чечні будують бази для полків “Ахмат-Росія” і “Ахмат-Чечня”. Аналітики припускають, що поповнювати лави чеченської армії в майбутньому будуть і вихованцями дитячого “Ахмата”.

“Було встановлено дуже своєрідний режим усередині путінської диктатури, було створено окрему диктатуру Кадирова зі своїм особливим режимом — режимом особистої влади, тож відбулася окупація всередині окупації. І, звичайно, вона була вся побудована на силі”, — заявив російський журналіст і соціолог Ігор Яковенко.

У Росії та на тимчасово окупованих територіях України відбувається мілітаризація всього молодого покоління. Пропаганду в школах впроваджено в підручники з історії, де так звана “СВО” виправдовується міфічною загрозою із Заходу. З початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну російські школи, коледжі та дитячі садки провели 200 тис. “військово-патріотичних” заходів. А з 1 вересня школярів на уроках праці навчатимуть виробництва безпілотників і управлінню ними. У програму предмета “Праця” включать модуль, присвячений технологіям дронів у військових і промислових цілях.

За повідомленням Центру національного спротиву, у тимчасово окупованому Луганську росіяни відкрили “Центр військово-спортивної підготовки” на базі псевдоколеджу. Студентів змушуватимуть проходити підготовку до військової служби в Росії. Також на тимчасово окупованих територіях планують відправляти на військовий вишкіл дітей від 14 років, а від 16 – готувати до мобілізації. Ба більше, колишніх військових агітують ставати вчителями.

“У кількох регіонах РФ у педагогічних вищих навчальних закладах запровадили програми перекваліфікації для громадян РФ, які брали участь у війні з Україною. Жодних обмежень немає: це можуть бути учасники будь-яких формувань, зокрема ПВК. Також неважливо, якою була початкова освіта майбутніх “педагогів”. Після проходження навчання вони отримають право стати шкільним учителем”, — повідомляє Центр національного опору.

Зокрема, російські військові, які найближчим часом пройдуть перекваліфікацію в рамках програми Міністерства освіти Росії, стануть викладачами історії, фізкультури та основ безпеки життєдіяльності. Окремо вони проводитимуть заходи в рамках початкового військового вишколу.

Читайте також: Назад у майбутнє: як відбувається радянізація російських шкіл (ВІДЕО)

Нагадаємо, директор “Східної правозахисної групи”, адвокат Віра Ястребова заявила, що структура освіти окупантів влаштована таким чином, що мілітаризації піддаються діти, починаючи з початкової школи. Усі учні в початкових школах на окупованій території безпосередньо є учасниками так званих військово-патріотичних таборів. І тут курс з мілітаризації включено до загального переліку предметів.

Прямий ефір