Кремль має сильну внутрішню армію, яка чисельно перевищує навіть окупаційні сили, — Яковенко

У Москві. Фото: ukrinform.ua

Влада в Росії підтримується сильною внутрішньою армією, готовою придушити будь-які прояви протесту у країні. Про це сьогодні, 3 лютого, в ефірі телеканалу FREEДОМ розповів журналіст і соціолог Ігор Яковенко.

“Ми маємо справу з тоталітарним фашистським режимом, одна з особливостей якого полягає в тому, що суспільні настрої, громадська думка жодним чином не позначаються на політиці влади, вони не конвертуються ні в що”, — сказав він. 

За словами Яковенка, навіть в умовах воєнних дій влада має зважати на громадську думку, щоб вона не вилилася в протестні акції.

Однак у Росії, як він зазначив, є внутрішня армія, здатна припиняти будь-які прояви протестів.

“У Росії, в тоталітарному фашистському режимі, існує залізна стіна між суспільством і владою. І внутрішня армія за чисельністю, за своїм бойовим потенціалом, за озброєнням, вона перевершує окупаційну армію, яка перебуває на фронті. Це Росгвардія — приблизно 350 тис. осіб, це ФСО, ФСБ і поліція. Тобто — понад мільйон осіб, які готові придушити будь-який протест, просто будь-який. Тому те, що там люди думають, те, що вони хочуть, — нікого не цікавить у владі”, — резюмував Ігор Яковенко.

Читайте також: Як рішення Путіна почати війну проти України змінило життя в Росії — думка глядачів телеканалу FREEДОМ і опозиційного політика Олександра Осовцова

Прямий ефір