Силові структури — ключова опора для російського режиму — думка опозиціонера

Росгвардійці в центрі Москви. Фото: gettyimages.com

Стійкість російського режиму залежить від силових структур, таких як Росгвардія, яку влада активно забезпечує фінансами та озброєнням. Таку думку в ефірі телеканалу FREEДОМ висловив російський опозиційний політик, член Ради З’їзду народних депутатів Олександр Осовцов.

“На цей час стійкість режиму очевидним чином ґрунтується насамперед на великих збіговиськах бандитів — Росгвардії. І справді, їх поки що бояться. Не випадково їх уже озброюють не тільки автоматами і кулеметами, а й танками і бронемашинами”, — сказав він. 

Опозиціонер наголосив, що, забезпечуючи силові структури фінансовими коштами і озброєнням, режим розраховує на їхню здатність забезпечити йому захист.

“Злам обов’язково настане тоді, коли почне не вистачати грошей, тоді ці [силовики] повернуть зброю проти них. Коли це станеться, зрозуміло, я сказати не можу, але не думаю, що на це піде десять або навіть п’ять років”, — зазначив він. 

На його думку, за тривалих санкцій економіка Росії не зможе витримати довго.

“Усі ми бачимо, як літаки перестають літати… Щось вони закуповують “лівим чином”, на ракети вистачає, на решту вже починає не вистачати. Тому, думаю, що процес буде прискорюватися — спочатку повільно, а потім з певного моменту, він піде лавиноподібно. Можливо, в перспективі року, можливо, півтора”, — підсумував Олександр Осовцов.

Читайте також: Фінансування силового сектора в Росії — збільшують — деталі від Ступака

На думку російського опозиційного політика Дмитра Гудка, протестів в Росії не буде, доки силовий блок залишається вірним режиму. Однак втрата диктатором своєї легітимності перед народом та елітою, а також крах економіки можуть стати каталізаторами змін.

Прямий ефір