Розподіл допомоги Європейського Союзу залежатиме від успіху реформ, які були попередньо узгоджені з Україною, — Пендзин

Олег Пендзин. Фото: radiosvoboda.org

Україна розраховує в березні отримати від ЄС перший транш макрофінансової підтримки в розмірі 4,5 млрд євро. Розподіл коштів допомоги ЄС прямо залежатиме від якості виконання реформ, які були раніше обумовлені. Про це сьогодні, 2 лютого, в ефірі телеканалу FREEДОМ розповів виконавчий директор Економічного дискусійного клубу Олег Пендзин.

“Існує така собі “монетизація реформ” — Україна хоче більше грошей, значить повинна більше просунутися шляхом приведення законодавства до європейських норм, до тих змін, яких очікує Євросоюз. Потрібно абсолютно чітко сказати, що не всі країни Євросоюзу на сьогоднішній момент повністю задовольняють вимоги. Тож у цій ситуації Україна не є чимось унікальним”, — сказав він.

Подібна політика ЄС поширюється не тільки на Україну. Фінансова мотивація дає змогу досягти необхідного для союзу результату.

“Європейський Союз так і діє — ставить цілі й виділяє певні стимули для досягнення цих цілей. Як правило, стимули фінансово економічні. Фінансовий розподіл залежатиме від успіху реформ, які були попередньо узгоджені Україною та Європейським Союзом”, — резюмував Пендзин.

Читайте також: Допомога від ЄС повністю піде на соціальні зобов’язання, і Україна зможе власні доходи спрямувати на військові потреби, — Пендзин

Прямий ефір