Армія Кадирова розширюється, щоб захистити Путіна в разі масових заворушень у Росії — думка

Тенгіз Аблотія. Фото: ekhokavkaza.com

Глава Чеченської Республіки Рамзан Кадиров розширює власну армію під чуйним керівництвом президента РФ Володимира Путіна. Диктатор боїться масових протестів, бунтів і заколотів, адже силові структури Росії можуть з ними не впоратися, а армія Кадирова здатна будь-якими способами протистояти цьому. Таку думку в ефірі телеканалу FREEДОМ висловив журналіст видання “Эхо Кавказа” Тенгіз Аблотія.

“Це особисті полки Путіна. Росгвардія і ці всі офіційні підрозділи — це люди, які отримують зарплату, у яких немає ніякої особистої мотивації. Вони ефективні, поки їм дають зарплату, і поки робота відносно чиста і не вимагає стріляти по мітингувальниках, по росіянах. І для цього існують ці “кадировські” підрозділи, які й стріляти будуть, і задоволення від цього отримають. Це особиста гвардія Путіна”, — сказав він.

Журналіст зазначив, що “кадирівці” не відзначилися особливим героїзмом на фронті в Україні, тому Путін їх використовуватиме тільки в разі внутрішніх масових заворушень.

“Ніякого особливого героїзму з боку чеченських підрозділів, з боку “кадирівців” в Україні не помічено. Їхня місія — це армія, остання надія Путіна. Як будь-який диктатор, він завжди бачить небезпеку, що в якийсь момент система може вийти з-під контролю. Саме для цього створюється “кадирівська” армія. І це зовсім не означає, що Кадиров щось робить без відома Путіна. Без відома Путіна він кроку не ступив би. Так що Путін в курсі всього, що робить Кадиров”, — пояснив Аблотія.

Читайте також: Кадиров утримує свою особисту армію коштом російського держбюджету — подробиці (ВІДЕО)

Прямий ефір