Гроші з російського бюджету йдуть не на ЖКГ, а на війну: причини занепаду комунальної галузі назвала політикиня

Наталя Пелевіна. Фото: facebook.com

Майже всі регіони Росії отримують дотації з федерального бюджету, проте не всі гроші до комунальних структур доходять. Про це в ефірі телеканалу FREEДОМ заявила опозиційна політикиня, членкиня політради партії “Парнас” Наталя Пєлєвіна.

“Якщо враховувати катастрофічне становище житла, в якому давно не проводили капітального ремонту, зокрема й заміну труб, проблеми в ЖКГ існують тривалий час. Зараз, за моєю інформацією, взагалі з ЖКГ мільярдні кошти пішли на війну. Це ніде не афішується, але за закритими джерелами мені таку інформацію передали”, — сказала вона.

Пелевіна зауважила, що коштів для ремонту будинків росіян не дають.

“Потім за певних умов, зокрема температури повітря, коли настає така жорстка зима, труби починають, припустимо, вибухати. Здавалося б, зараз, перед виборами, Путін має максимально себе проявляти, але в нього це відбувається інколи, за потребою, тому що він не відчуває, що хоче щось вирішувати, йому взагалі плювати на цих людей. Путін розуміє, що народ, як у Пушкіна, мовчить”, — висловила думку політикиня.

Читайте також: Скорочення соціальних витрат у РФ — ціна війни проти України, — опозиційний політик

Нагадаємо, на капітальний ремонт тепломереж у Росії потрібно витратити близько 20 трлн руб. Такого висновку дійшли російські економісти. Поки ж федерація на все ЖКГ спрямовує з бюджету близько 300 млрд на рік. У 2023 році на війну проти України Росія витратила понад 13 трлн руб. — це 42% усіх витрат федерального бюджету. У 2024-му витрати на війну сягнуть майже 15 трлн. На ці гроші можна було б замінити всі теплотраси та комунікації в країні.

Прямий ефір