Нафтопереробна імперія під загрозою: у РФ сталася серія вибухів на нафтобазах (ВІДЕО)

Ілюстративний скріншот: uatv.ua

Атаки на російські нафтобази стають системним явищем і це може зламати хід війни Росії проти України. Адже під ударом — головне джерело надходжень грошей до бюджету країни-агресора, повідомляє FREEДОМ.

Вперше в історії нафтопереробна імперія Росії під серйозною загрозою. Не так давно стало відомо про пожежу на нафтопереробному заводі в Туапсе, розташованому в Краснодарському краї. Проблеми на російських нафтозаводах стають системними, адже атака на об’єкт у Краснодарі стала шостою за останній місяць. Раніше дронами було атаковано порт Усть-Луга. Цей термінал аналітики називають одним із ключових у перероблюванні газового конденсату і виробництві нафтопродуктів для експорту. Перед цим масштабна пожежа сталася на нафтобазі в Клинцях у Брянській області. Також був вражений Петербурзький нафтовий термінал. Нафтобаза в Орловській і Свердловській областях.

Удар по енергетичних об’єктах, які постачають ресурси для російської військової техніки, а також є джерелом наповнення російського бюджету — очевидна ціль для ураження, адже доволі складно вести тактичний бій у разі порушення ліній постачання. Тому було виведено боротьбу на новий стратегічний рівень, вражаючи російські логістичні цілі, поставивши під загрозу їхні ресурси, стабільність та їхнє постачання.

Міжнародні аналітики не сумніваються, що атаки такого роду є лише початком ураження російської енергетичної інфраструктури.

На думку редактора української служби Атлантичної ради Пітера Дікінсона, нещодавні атаки демонструють можливості вражати цілі по всій території європейської частини Росії, де розташована переважна більшість енергетичних активів країни.

“Якщо нинішня кампанія бомбардувань України продовжить набирати обертів, російському військовому керівництву доведеться вирішити, чи слід зменшити захист армії в Україні або залишити найважливішу інфраструктуру в тилу вразливою для потенційного нападу”, — заявив він.

Довгостроковим наслідком таких атак також стане скорочення російського експорту, адже як пише Forbes, потенційні клієнти можуть не захотіти відправляти танкери на термінал, що постійно піддається атакам дронів.

Читайте також: Індія скорочує імпорт нафти з Росії: подробиці (ВІДЕО)

Прямий ефір