Путіну головне заткнути Гіркіна на час передвиборчої кампанії, — Курносова

Ольга Курносова. Фото: Facebook

Російського терориста, колишнього офіцера ФСБ Ігоря Гіркіна (Стрєлкова) Московський міський суд засудив до чотирьох років колонії у справі про публічні заклики до екстремістської діяльності. Такий вирок винесено для того, щоб заткнути Гіркіна на час передвиборчої кампанії й водночас не розлютити його поплічників. Про це сьогодні, 27 січня, в ефірі телеканалу FREEДОМ розповіла політична аналітикиня, головна редакторка порталу After Empire Ольга Курносова.

“Ніхто не сказав, що ці 4 роки — це остаточна історія. Якщо знадобиться термін продовжити, завжди можна додаткову кримінальну справу порушити. Зараз головне завдання, щоб він заткнувся на час так званої передвиборчої кампанії [президента РФ] Володимира Путіна і водночас не надто дражнити розсерджених патріотів, які підтримують Гіркіна”, — пояснила вона.

Гіркіну не запропонують вирушити на фронт в Україну, оскільки це може бути небезпечно для Путіна.

“На фронт він піти не може. Влада не може допустити, щоб він якихось реальних прихильників озброєних навколо себе згуртував. Путін хоче, щоб усі ті прихильники Гіркіна прийшли голосувати за нього”, — наголосила Курносова.

Читайте також: Гіркін сидить термін за критику Путіна, а не за те, що він збив “Боїнг”, — Гудков

Прямий ефір