Гіркін сидить термін за критику Путіна, а не за те, що він збив “Боїнг”, — Гудков

Дмитрий Гудков. Фото: krymr.com

Російський терорист, колишній офіцер ФСБ Ігор Гіркін (Стрєлков) засуджений Московським міським судом до чотирьох років колонії у справі про публічні заклики до екстремістської діяльності. Це покарання за критику президента РВ Володимира Путіна, а не за інші діяння, такі як збиття “Боїнга” MH-17 у небі над Донбасом. Таку думку сьогодні, 26 січня, в ефірі телеканалу FREEДОМ висловив російський опозиційний політик і громадський діяч Дмитро Гудков.

“З Гіркіним історія дуже проста. Не хочуть вони занадто злити ура-патріотичну ком’юніті, на яку вони спираються. Гіркін сидить зараз цей термін за критику Путіна, а не за те, що він збив “Боїнг”. Це покарання за критику”, — сказав він.

Покарання Гіркіну — це демонстрація репресивних можливостей Кремля. Політик зазначив, що далі доля терориста не відома, адже за чинними в Росії законами він може потрапити на фронт в Україні.

“Влада РФ показує, що всі, хто перейшов певні рамки, будуть покарані. За колишні заслуги йому дали не 25 років, а 4 роки. Нехай посидить і подумає. І далі тут дуже проста розвилка — попросять чи не попросять його вирушити на фронт. Ось у нього залишилася така гра. За цим буде цікаво поспостерігати”, — зазначив він.

Читайте також: Ув’язнення Гіркіна має придушити осередок опозиційних сил та завершити критику Путіна — думка

Нагадаємо, у 2019 році Нідерланди оголосили Гіркіна в міжнародний розшук як особу, причетну до збиття “Боїнга” MH-17 у небі над Донбасом. Також його розшукує прокуратура України у справі про порушення законів і звичаїв війни.

У листопаді 2022 року в Гаазі Гіркіну заочно оголосили вирок у справі MH17: його і ще кількох бойовиків угруповання “ДНР” заочно засудили до довічного ув’язнення. У Росії заявили, що не видадуть Нідерландам Гіркіна.

Прямий ефір