На Кадирова російське законодавство не поширюється, — Цимбалюк

Рамзан Кадиров. Фото: ap.org

Депутату Держдуми від Комуністичної партії Російської Федерації (КПРФ) Михайлу Матвєєву довелося просити вибачення перед главою Чеченської Республіки Рамзаном Кадировим за слова про можливе зіткнення православних і мусульман у Росії після закінчення війни. Причина вибачень полягає не в тому, що теза депутата не вірна, а в тому, що Кадирова бояться, адже на нього російське законодавство не поширюється. Таку думку в ефірі телеканалу FREEДОМ висловив журналіст Роман Цимбалюк.

“Депутат від КПРФ Михайло Матвєєв сказав, що після “СВО” (“спеціальна військова операція”, так у РФ називають війну Росії проти України, — ред.), буде війна між мусульманами та православними в Росії. І Кадиров дуже обурився і отримав вибачення. Причина одна — вони його бояться, тому що на Рамзана Ахматовича російське законодавство не поширюється. І якщо він дасть команду, вони фізично знищать, ліквідують будь-яку людину”, – сказав він.

Журналіст вважає, що, проаналізувавши ситуацію в країні з населенням, слова Матвєєва можна вважати компетентними, тому що цілком можливі сутички представників мусульманської та православної релігій після війни Росії проти України.

“Війну Путін почав, пояснюючи це тим, що росіян ображають, російськомовних утискають. І на цю війну проти українців він відправив етнічних росіян у більшості своїй. У рамках захисту “русского мира” Путін російських росіян відправив на українців. Унаслідок війни слов’янське населення зменшується. Чим заміщають російських громадян? Приїжджими. І часто це люди з іншого релігійного і культурного середовища. Тому в чому він неправий, цей Михайло Матвєєв? Наслідки цієї війни вони для Росії очевидні”, — констатував він.

https://www.youtube.com/watch?v=wPah1S7wzHE&t=211s&ab_channel=FREE%D0%94OM

Читайте також:Управління Чечнею відбувається на силових ресурсах і окупаційних методах, — Гончаренко

Прямий ефір