У Росії спостерігається дуже серйозний дефіцит робочої сили, — Курносова

Ольга Курносова. Фото: Facebook

Патріарх Кирил, єпископ Російської православної церкви, заявив, що Російська Федерація не повинна відкидати людей, які виїхали з країни після початку війни РФ проти України, якщо вони повертаються з усвідомленням своєї провини. Кремль намагається таким чином повернути частину тих, хто виїхав, адже в країні гостро не вистачає фахівців, яких замінити мігрантами неможливо. Таку думку сьогодні, 9 січня, в ефірі телеканалу FREEДОМ висловила російська політична аналітикиня Ольга Курносова.

“У Росії спостерігається дуже серйозний дефіцит робочої сили. Це через кількість мобілізованих, яких вбивають щодня на війні, і емігрантів, які виїхали. І незрозуміло, яким чином цей дефіцит долати. Головне, як вони намагаються його долати, — це мігранти з країн ближнього закордоння. Але це на некваліфіковані спеціальності. А що робити зі спеціальностями кваліфікованими? Це велика проблема. І Кремль ще не зрозумів, як можна взагалі цю проблему вирішити. Тому раптово заговорили: “Повертайтеся ж до нас назад, ми вас пробачимо, але головне — покайтеся”, — пояснила вона.

Експертка наголосила, що це не стосується тих, хто виступає проти режиму, адже на них у Росії чекають репресивні методи без жодних послаблень. 

“Це стосується не тих, хто бореться з режимом. Для борців з режимом заготовлені зовсім інші методи та способи”, — зазначила Курносова.

https://www.youtube.com/watch?v=E3bfjD7IdY8&ab_channel=FREE%D0%94OM

Читайте також: Росія “на сотні порядків” небезпечніша за всіх інших терористів — думка

Прямий ефір