Росія “на сотні порядків” небезпечніша за всіх інших терористів — думка

Ілюстративне фото: ukrinform.ua

Росія прагне глобального домінування. Путін не приховував, що має намір поширити вплив на Європу, зокрема, коли напередодні повномасштабного вторгнення в Україну висунув ультиматум НАТО. І хоча він явно переоцінив свої сили, вважаючи Європейський Союз слабким, від планів диктатор не відмовився. Про це заявив генерал армії України, керівник Служби зовнішньої розвідки України (2005-2010 рр.) Микола Маломуж в ефірі телеканалу FREEДОМ.

“Він [сподівався] все легко захопити: Україну, Молдову, Грузію, потім країни Балтії та інші. Такі конкретні плани вони мають. Тому ніхто спокійно спати не може, бо це є глобальна загроза, глобальний тероризм” — каже він.

На думку Маломужа, терористичну загрозу з боку РФ не можна порівнювати з “Аль-Каїдою”, “Ісламською державою”, ХАМАС, “Хезболлою” та іншими терористичними організаціями, з якими стикався світ. РФ небезпечніша, оскільки її інтереси глобальні.

“Це Європа, Україна та інші країни. Тому ми повинні розглядати їх як глобальних терористів, як загрозу світові. Тим більше що РФ володіє ядерною зброєю. Ті терористичні організації не володіли, і ми всі робили так, щоби ядерна зброя до них не потрапила. І досягли цього. А тут, навпаки, член Ради безпеки [ООН], член ядерного клубу та глобальний член ООН… Тож тут уже не та гра. Це небезпечніше — на сотні порядків”, — заявив генерал.

На його переконання, світ має усвідомити загрозу та об’єднатися насамперед заради допомоги собі, надаючи Україні військову підтримку та здійснюючи глобальний вплив на Росію, щоб “поставити на місце терориста”.

Читайте також: Акти глобального тероризму РФ вимагають не лише засудження, але й протидії всіма засобами, — Маломуж

Прямий ефір