Управління Чечнею відбувається на силових ресурсах і окупаційних методах, — Гончаренко

Шикування силовиків у Грозному (Чечня, РФ) 5 січня. Фото: "Чечня сьогодні"

Глава Чечні, Рамзан Кадиров, свідомо використовує силовий ресурс як основний інструмент формування своєї влади й утримування контролю над регіоном. Про це сьогодні, 7 січня, в ефірі телеканалу FREEДОМ заявив голова і засновник міжфракційного об’єднання Верховної Ради України “За вільний Кавказ” Олексій Гончаренко. 

“Рамзан Кадиров управляє Чечнею на російських багнетах, грабує її й сформував навколо себе і свого клану ядро окупаційної адміністрації, активно нарощуючи силовий ресурс. Думаю, він чудово розуміє, що саме силовий ресурс — головне, тому зміцнює його”, — сказав він.

Крім того, за його словами, глава Чечні намагається “нарядити себе в тогу борця за права мусульман у Росії”. 

“Цей абсолютно дикий випадок із побиттям неповнолітнім сином ув’язненого в СІЗО, також він використовує це, щоб показати, що йому можна все. Феодальний, середньовічний принцип, що “кадировим” можна абсолютно все. Він це коментував, і сам сказав, що його син — герой. Герой побив просто беззахисну людину… Моторошно спостерігати, в яке середньовіччя опустилася Росія, і куди тягне за собою ісламські народи Російської Федерації”, — акцентував спікер.

Гончаренко наголосив, що, попри обурення щодо Кадирова, його становище зміцнене завдяки відданості президенту РФ Путіну.

“Загалом, це безумство, середньовіччя, вертикаль влади — клан, який захопив усе. Але підстави у всього цього хиткі, тому що Кадирова ненавидять у самій Чечні, просто ненавидять. Люди прекрасно розуміють, хто він, що він зрадник свого народу, і йому ніколи цього не забудуть і не пробачать. І Кадиров теж добре це розуміє”, — підсумував Олексій Гончаренко.

Читайте також: Чечнею править клан Кадирова: хто прийде до влади (ВІДЕО)

Прямий ефір