Росія і ХАМАС — це інтернаціонал терористів, — ізраїльський дипломат

Аркадій Мільман. Скриншот: uatv.ua

Велика Британія, США, Ізраїль та інші європейські країни вважають, що ХАМАС — терористична організація, це доведено і більше доводити вже нема чого. Разом із цим РФ не вважає, що ХАМАС — це терорганізація. Про це в ефірі телеканалу FREEДОМ заявив дипломат, експосол Ізраїлю в Росії Аркадій Мільман.

“Якщо ще хтось не вважає, то він живе в іншій реальності, в іншій дійсності, і у нас немає можливості з ними знайти якусь спільну мову. Це все одно, що зараз говоритимемо, що Росія зі своїми мирними ініціативами на Близькому Сході миролюбна держава. А війна в Україні — це ніби побічний такий невеликий ефект, і ми про це не говоритимемо. Ось це точно така ситуація”, — сказав він.

Дипломат пояснив, чому ХАМАС є провідною політичною силою в Газі. За його словами, існує певний парадокс.

“2006 року на абсолютно демократичних виборах перемогла терористична організація ХАМАС. Вони були обрані в абсолютно демократичний спосіб, були справжнісінькі демократичні вибори. Нагадаю, 1933 року найдемократичнішим чином прийшов до влади Гітлер. Тому з цього погляду ось дві аналогії. Відтоді, як вони демократичним шляхом прийшли до влади, вибори скасовано. Уся адміністрація тоді належала Палестинській автономії, з якою в Ізраїлю є договір із 1992 року. Загальні принципи, які вироблені, і вони працювали впродовж 90-х років і на початку двотисячних, і зараз працюють частково теж із тієї території, яка розташована на Західному березі річки Йордан, в Іудеї та Самарії. Далі ХАМАС у березні 2007 року просто вбиває, не стріляючи, а когось викидають із вікна, когось топлять, когось незрозуміло якимось чином розчленували”, — розповів Мільман.

Тоді, за його інформацією, було ліквідовано приблизно 180 представників палестинської адміністрації, які були посадовцями і які мали бути відповідальними за ведення справ у цивільному секторі.

Після цього ХАМАС почав політику терору.

“Змінюються всі підручники, починається ненависть. Якщо почитати підручники, то нацистська Німеччина і ХАМАС, або ІДІЛ — те ж саме, одне до одного. Жителі підтримували не всі, але що вони можуть зробити, коли терористичні репресивні органи влади знищують тепер. Ях’я Сінвар — той, який сьогодні очолює ХАМАС і перебуває в Газі у своїх бункерах, якого ми шукаємо, врешті-решт знайдемо, і йому приготована вже страта. Зрозуміло, що він не жилець, тому що це людина, яка все своє життя займалася тільки терором. Він убивав тих людей із сектору Газа, які хотіли співпрацювати з Ізраїлем. На його руках дуже багато крові саме палестинців. Про це ніхто не говорить, демонстранти в Європі, які підтримують палестинців, про це не говорять. Він знищував своїх же палестинців у секторі Гази. Давав вказівки щодо терористичних актів і вбивати ізраїльських громадян. У цій всій ситуації жили люди. 49% підтримують ХАМАС. Це дуже багато людей, приблизно мільйон людей плюс”, — підсумував Аркадій Мільман.

Читайте також: Операція ЦАХАЛ у секторі Гази дуже складна, воєнні дії 2024 року триватимуть, — Мільман

Нагадаємо, раніше Мільман заявив, що Кремль зацікавлений у продовженні війни в Ізраїлі. Це обслуговує інтереси РФ, яка веде війну проти України.

Прямий ефір