Що робитиме Євросоюз, якщо Угорщина знову заблокує допомогу Україні — прогноз

Прапори Євросоюзу та України. Фото: gettyimages.com

Днями голова Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн закликала до якнайшвидшого схвалення чотирирічного плану допомоги Україні, який передбачає виділення 50 млрд євро. Однак якщо Угорщина знову заблокує виділення коштів, у Євросоюзі шукатимуть шляхи, щоб провести необхідне фінансування. Про це сьогодні, 7 січня, в ефірі телеканалу FREEДОМ сказав дипломат, надзвичайний і повноважний посол України в Республіці Хорватія, Боснії та Герцеговині 2010-2017 рр. Олександр Левченко. Олександр Левченко.

Він вважає, що всі країни Євросоюзу проголосують за надання фінансової допомоги Україні.

“Сподіваємося на корекцію позиції офіційного Будапешта. Але, якщо все-таки Угорщина наважиться знову вжити вето, залишитися самій зі своєю мегадумкою про те, що вона проти України, маскуючи це все тим, що Україна чогось не досягла, якихось критеріїв, тоді, очевидно, Брюссель розглядатиме питання надання залишається Україні іншими шляхами. Наприклад, шляхом укладання договорів із кожною країною. Природно, це займе більше часу, але, з усім тим, ці кошти шляхом саме двосторонніх угод Україна може отримати”, — висловив думку Левченко.

https://www.youtube.com/watch?v=XyeEIpOvE9E

Читайте також: Європа має зарезервувати активи РФ для відновлення України: як це працюватиме, пояснив економіст

Нагадаємо, Німеччина очікує, що держави-члени Європейського Союзу ухвалять наступний пакет підтримки України, навіть якщо Угорщина продовжить блокувати одностайне рішення. Про це напередодні на урядовій пресконференції в Берліні заявив офіційний представник Міністерства закордонних справ ФРН Крістіан Вагнер.

Прямий ефір