Для Кадирова болісні санкції — з печерним простосердям він пропонує “живий товар” в обмін на зняття, — Гончаренко

Рамзан Кадиров. Фото: ap.org

Пропозиція глави Чечні Рамзана Кадирова обміняти українських військовополонених на зняття з нього, його родичів та коней санкцій аж ніяк не була “товстим тролінгом”, як потім спробував вдати Кадиров. Торгівля “живим товаром” — цілком у дусі глави Чечні. Таку думку в ефірі телеканалу FREEДОМ висловив голова та засновник міжфракційного об’єднання Верховної Ради України “За вільний Кавказ” Олексій Гончаренко.

“З Кадирова ніхто ніякі санкції знімати не збирається, а Кадирову ці санкції болісні. Його ця тема хвилює… Він про них регулярно говорить, обурюється, скаржиться, що на його маму наклали санкції, ще щось. Тому, думаю, що Кадиров зі своїм печерним простосердям сказав те, що думає: “Давайте ви з мене зніміть санкції, а я вам полонених віддам”. Очевидно, що це не був жарт чи тролінг”, — вважає нардеп.

Він пояснює: Кадиров живе у середньовіччі, і такий спосіб думок і дій для нього є органічним: “там так чинили, і він хоче так вчиняти”. А говорити про тролінг йому довелося, оскільки, як каже Гончаренко, росіяни, які обурилися його пропозицією, живуть в іншому періоді середньовіччя.

“Кадиров — у ранньому середньовіччі, а, мабуть, решта Росії — все-таки в пізнішому. Навіть їх це здивувало”, — коментує гість ефіру.

Він нагадав, що Кадиров постійно поводиться як печерна людина, спілкуватися з ним із позицій XXI століття складно. Саме так сприймають його й на Заході.

“На Заході Кадирова сприймають як дикуна, воєнного злочинця. Всім зрозуміло, хто він такий. І я думаю, що зовсім не випадково він так дбає про санкції. Цілком можливо, що в нього й гроші якісь у США заморожені чи в західних країнах. Він цілком міг там відкласти собі теж кубушку. Тут абсолютно нема чого дивуватися. Він добре розуміє, що сьогодні він там [у РФ] — “цар гори”, а завтра взагалі ніхто, і по каналізації повзатиме, як Каддафі. Але Каддафі не пощастило виповзти, і, гадаю, що й Кадирову не пощастить”, — резюмував Олексій Гончаренко.

Читайте також: Зла іронія історії: Кремль підкорював Чечню, а в підсумку вся Росія платить данину Кадирову, — політолог

Прямий ефір