Війна Ізраїлю з ХАМАС показала недоліки ізраїльської моделі безпеки, — Шамшур

Ілюстративне фото: 24tv.ua

Єдиною ефективною гарантією безпеки України може бути тільки членство в НАТО. Про це сьогодні, 3 січня, в ефірі телеканалу FREEДОМ заявив надзвичайний і повноважний посол України, заступник міністра закордонних справ України у 2004-2005 роках, посол України в США у 2006-2010 роках, посол України у Франції у 2014-2020 роках Олег Шамшур.

“Єдині гарантії безпеки, принаймні найефективніші, які зараз існують, — це членство України в НАТО. Усе інше — це угода, важлива угода про забезпечення збільшення можливостей України протистояти російській агресії… Ідеться про те, щоб інші країни, ну, у цьому випадку я говорю про країни НАТО, надавали допомогу Україні не просто надаючи озброєння, а беручи участь в оборонних діях разом з Україною”, — сказав дипломат.

Він зазначив, що війна Ізраїлю з ХАМАС показала недоліки ізраїльської моделі безпеки. Дипломат висловив сподівання, що США продемонструють активну підтримку щодо вступу України до НАТО.

“Це якраз питання про правильне й вірне бачення кінця війни”, — сказав Шамшур.

Читайте також: Ізраїльський формат безпеки для України обговорюємо з експертами

Раніше заступник голови комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки, голова постійної делегації України в Парламентській асамблеї НАТО Єгор Чернєв заявив, що очікування України від майбутнього у Вашингтоні саміту НАТО не змінилися: країна чекає на запрошення до членства в Північноатлантичному альянсі.

Прямий ефір