Україна не припиняє розширювати свої можливості у виробництві зброї, — експерт

Українські захисники. Фото: mil.gov.ua

Український військово-промисловий комплекс (ВПК) продемонстрував значне зростання у виробництві озброєнь, зокрема в галузі дронів та інноваційних військових технологій, і цей розвиток обіцяє продовжуватись. Про це сьогодні, 29 грудня, в ефірі телеканалу FREEДОМ заявив експерт з питань національної безпеки Іван Варченко.

“Україна може набагато більше, є куди прагнути, тому, говорячи про те, що ми втричі наростили виробництво озброєнь, по-перше, було б дивно, якби під час війни виробництво озброєнь не нарощували. По-друге, за деякими напрямками є потенціал, і це добре”, — сказав він. 

Експерт зазначив, що український військово-промисловий комплекс збільшив виробництво дронів у десятки разів порівняно з 2022 роком і в сотні разів порівняно з 2021 роком.

“Можемо згадати й про “Стугну”, нашу ефективну протитанкову гармату, про наші морські дрони, які виробляються в Україні, знову ж таки, і повітряні дрони. А на наші “Нептуни” (протикорабельні крилаті ракети, — ред.) цивілізований світ дивиться десь із заздрістю, а десь із бажанням їх придбати. Ми розуміємо, чим може пишатися сьогоднішня українська військова промисловість і те, що, можливо, ми зможемо капіталізувати в майбутньому. Але сьогодні ми, звісно ж, маємо поставити всі ці озброєння на службу Україні та наближати нашу перемогу за допомогою цих сучасних та ефективних засобів”, — акцентував Іван Варченко.

Читайте також: Ракетне виробництво для ураження об’єктів на глибину 500 км буде визначальним для України в новому році — деталі від експерта

Раніше співзасновник DroneUA, експерт у сфері безпілотних технологій і робототехніки Валерій Яковенко заявив, що за 2024 рік Україна зможе виробити більше мільйона FPV-дронів.

Прямий ефір