Система неминуче почне пожирати своїх, — Курбангалеєва про репресії у РФ

Ілюстративне фото: ukrinform.ua

Репресивні практики в Російській Федерації можуть посилитися. Таку думку сьогодні, 25 грудня, в ефірі телеканалу FREEДОМ висловила журналістка, колишня ведуча російського ТБ Фаріда Курбангалеєва. 

“Передумов для того, щоб цей розкручений маховик зупинявся — немає. Сучасна Росія транслює найгірші радянські практики. Ми бачимо гоніння на письменників… Книги в Росії не забороняли з радянських часів і письменників не оголошували терористами з часів великого терору”, — сказала вона. 

На її думку, ймовірно, репресії триватимуть щонайменше до путінських виборів. Однак передбачити, що станеться далі, складно.

“Я чула суперечливі думки… Як і те, що гайки будуть закручені ще сильніше, так і те, що, можливо, навпаки, влада оголосить якусь відлигу, тому що підтримувати рівень великого терору — важко, це великі витрати”, — каже вона. 

Водночас, якщо репресії триватимуть, це цілком може призвести до внутрішніх чисток, наголошує журналістка.

“Розпочнеться боротьба не тільки з внутрішніми ворогами Росії — ЛГБТ-спільнота, інтелігенція, євреї, опозиція, але неминуче настане момент, коли система почне пожирати своїх власних дітей, як це було в сталінські часи перед початком Другої світової війни та потім після завершення Другої світової”, — підсумувала Фаріда Курбангалеєва.

Читайте такожУ Росії тепер заборонені будь-які заклики до миру — деталі (ВІДЕО)

Нагадаємо, російський опозиційний політик Леонід Гозман вважає, що перед так званими виборами президента РФ, які заплановані на березень 2024 року, репресії щодо інодумців посиляться. Тиск буде не тільки на тих, хто всередині країни, а й на тих, хто в імміграції.

Прямий ефір