Саме хусити проводять випробування іранських балістичних ракет, — Гольцман

Ростислав Гольцман. Скріншот: youtube.com

Відомо, що хуситів фінансує Іран. Чи зможуть вони перекинути свої війська до сектора Гази — це не можна дуже серйозно сприймати. Але те, що вони є серйозною загрозою, — це так. Про це сьогодні, 22 грудня, в ефірі телеканалу FREEДОМ заявив голова комісії з міжнародних зв’язків Спілки журналістів Ізраїлю Ростислав Гольцман.

“Хусити завжди були такою іграшкою. Вони були свого роду посміховиськом усього Близького Сходу. Про них були образливі анекдоти. І їхньою образою багато хто намагався користуватися. Іран не перший, згадаймо Радянський Союз. І для агресивної осі Москва – Тегеран — це взагалі абсолютно природне рішення”, — сказав він.

За інформацією Гольцмана, якщо взагалі трафік через Червоне море зменшився, для кораблів осі Росія – Іран – Китай цей трафік тільки збільшився.

“Ба більше, саме хусити проводять випробування балістичних іранських ракет. Це дійсно випробування. Такий жарт, що перші зоряні війни відбулися між Ізраїлем і Єменом, тому що Ізраїль своєю системою протиракетною “Хец” (“Стріла”) збиває ці ракети ще в космосі, а летять ці ракети, чесно кажучи, вже на Європу. І поки що просто немає ядерних боєголовок. Хоча невідомо, що Іран уже може їх виробляти. А так вони потенційно можуть нести ядерні боєголовки. І це зараз випробовують хусити”, — розповів він.

Гольцман зазначив, що арабський світ мобілізується, розуміючи, що агресивна вісь Москва – Тегеран — це небезпека, зокрема й для них.

“З усіма царськими почестями, з якими на Близькому Сході нещодавно зустрічали Путіна, справжній стан справ їм відомий, і співпраця їхня з Ізраїлем тому підтвердження”, — додав голова комісії з міжнародних зв’язків Спілки журналістів Ізраїлю.

Читайте також: Єменські хусити створюють загрозу в Червоному морі: які вживаються заходи протистояння (ВІДЕО)

Нагадаємо, як сказав президент України Володимир Зеленський, війна на Близькому Сході спровокувала розфокус західних партнерів у питанні допомоги Україні. Росія виконала велику дипломатичну роботу для цього.

Прямий ефір