Репресії перед президентськими виборами в Росії мають посилитися — думка Гозмана

Леонід Гозман. Скріншот: uatv.ua

Перед так званими виборами президента РФ, які заплановані на березень 2024 року, репресії щодо інодумців посиляться. Тиск буде не тільки на тих, хто всередині країни, а й на тих, хто в імміграції. Про це сьогодні, 20 грудня, в ефірі телеканалу FREEДОМ розповів російський опозиційний політик Леонід Гозман.

“Репресії перед виборами мають посилитися. Будуть репресії проти тих, хто намагатиметься якось втрутитися в процес народного волевиявлення. Але, крім того, вони репресуватимуть тих, з ким більшість населення себе не ідентифікує. Будуть і реальні репресії, і символічні. Будуть далі оголошувати кримінальниками тих, хто давно вже в еміграції”, — сказав він.

Лауреату Нобелівської премії, письменниці Світлані Алексієвич, яка була змушена виїхати з Білорусі, погрожують вилученням квартири в Мінську. Подібні випадки трапляються і в Росії. Під загрозою не тільки майно іммігрантів, а і їхні рідні, близькі та друзі, зазначає Гозман.

“Усе, що залишилося у тих, хто іммігрував, у Росії, а це не тільки майно, а й зв’язки, люди, друзі, — все під ударом. Це система”, — підкреслив він.

Читайте також: “Чи живий він?”: побоювання щодо стану і місцеперебування Навального висловив Гозман

Прямий ефір