У Росії не будуть публічно палити книги, Путін не любить театральних акцій — думка Гозмана

Леонід Гозман. Фото: Facebook /Leonid Gozman

На російського письменника Бориса Акуніна завели кримінальну справу за статтями про “виправдання тероризму” і “фейки” про армію. Але владі РФ не вдасться вилучити всі книги автора. Таку думку сьогодні, 20 грудня, в ефірі телеканалу FREEДОМ висловив російський опозиційний політик Леонід Гозман.

“Вилучити паперові книги Акуніна, які перебувають у руках людей, — це завдання, яке неможливо вирішити. Ці книги в десятках мільйонів будинків, їх неможливо вилучити, їм доведеться з цим змиритися”, — сказав він.

Опозиційний політик наголосив, що президенту РФ не подобаються театральні акції, тому публічного спалення книг небажаних авторів не буде. 

“Наїзд на Акуніна — це логічно. Насправді я не знаю, це новий етап чи ні. У Росії кожен день — новий етап, прокинешся і не віриш у те, що бачиш. Зрозуміло, що все це триватиме. Чи будуть палити книги? Я не знаю. Думаю, що ні, тому що Володимир Володимирович Путін не любить театральних акцій. Вони йому особисто не подобаються. Він такий тихий чиновник, тому палити не будуть”, — резюмував він.

Читайте також: Якщо впаде Україна, то Путін полетить на крилах своїх воєнних досягнень далі, у небезпеці опиняться країни-сусіди, — дипломат

Прямий ефір