Російська влада все зробила для того, щоб батьки не могли захистити дітей від пропаганди в школах — розбір

Російські школярі. Скріншот: uatv.ua

Про проведення різних пропагандистських заходів у школах батьки школярів у Росії часто дізнаються за фактом. Вони не можуть контролювати ту інформацію, яку діти отримують у навчальних закладах. Про це сьогодні, 20 грудня, в ефірі телеканалу FREEДОМ заявив голова незалежної російської профспілки “Альянс вчителів” Данило Кен.

“Величезній кількості людей, звичайно, не подобається те, що відбувається в школі з їхніми дітьми. Але російська влада зробила так, що практично немає якихось способів індивідуально захиститися від пропаганди, від втягування дітей у якусь підтримку війни. Ніколи прокуратура, трудова інспекція, жоден суд не визнає незаконним те, що школа це робить”, — зазначив він.

Кен також звернув увагу на те, що влада все зробила для того, щоб якісь колективні форми підтримки та захисту від державного насильства в школі були неефективними та небезпечними.

“Усе йде в такий якийсь пригнічений протест, просто в невдоволення. Люди це обговорюють у сім’ях, іноді з якимись соратниками, але відкрито виступити не можуть”, — додав він.

Читайте також: Російські окупанти здійснюють тотальний контроль над дітьми в школах на захоплених територіях України, — правозахисник

Нагадаємо, патріотичний рух “Орлята Росії”, який від самого початку створювався для учнів молодшої школи, впроваджуватимуть і в дошкільних установах у РФ. На нову “піонерію” з бюджету виділили в 5 разів більше, ніж на виробництво ліків.

Прямий ефір