1,8 млрд данських крон на БМП для України: Копенгаген та Стокгольм погодили спільні закупівлі

CV 90 на Бахмутському напрямку, червень 2023 р. Фото: AP

Данія зробить фінансовий внесок у розмірі 1,8 млрд данських крон (понад 240 млн євро) для фінансування шведської ініціативи з надання Україні бойових броньованих машин (БМП) CV90. Спільну декларацію підписали напередодні в Копенгагені міністри оборони Данії та Швеції Троелс Лунд Поульсен і Пол Йонсон, передає FREEДОМ із посиланням на повідомлення Міністерства оборони Швеції.

Декларація означає, що сторони працюватимуть над закупівлею для України додаткових бойових машин CV90, які посилять колективний потенціал Збройних сил України.

“Це важливий крок для підтримки Сил оборони України спільно з Данією. Ми використовуватимемо виробничі можливості для забезпечення постачання Україні нових бойових машин 90 (CV 90)”, — заявив міністр оборони Швеції Пол Йонсон.

Цьогоріч Швеція передала 50 таких машин, які добре зарекомендували себе в Україні.

Читайте також: Посилення оборонної, політичної та економічної співпраці: підсумки саміту Україна — Північна Європа (ВІДЕО)

Нагадаємо, у межах робочого візиту до Королівства Швеція у серпні президент України Володимир Зеленський провів зустріч із прем’єр-міністром Швеції Ульфом Крістерссоном. Під час неї сторони, зокрема, деталізували домовленість щодо спільного виробництва шведської бойової машини піхоти CV90 в Україні.

Прямий ефір