Варшава підтримуватиме Київ, як і раніше, — польський журналіст

Президенти України та Польщі Володимир Зеленський і Анджей Дуда. Фото: president.gov.ua

На Україну чекають підводні камені в ході переговорів щодо членства в ЄС, насамперед, від Угорщини. Про це в ефірі телеканалу FREEДОМ заявив редактор Dziennik Gazeta Prawna Міхал Потоцький.

“Цей шлях буде непростим. Орбан уже сказав, що блокуватиме, що тільки може, а він може багато. У процесі переговорів буде багато різних тем для обговорення, для узгодження. І практично на кожному етапі цих переговорів Угорщина може їх заблокувати. Прем’єрміністр Угорщини вже показав, що він використовує кожен такий момент, щоб боротися за свої інтереси всередині Євросоюзу, зокрема, насамперед за розблокування коштів, які Євросоюз заблокував”, — розповів Потоцький.

Гість ефіру зазначив, що новий уряд Польщі на чолі з Туском підтримуватиме Київ у боротьбі з РФ.

“Польща підтримуватиме Україну, як і раніше. І якщо ми говоримо про війну і про шлях до Євросоюзу. Можуть бути якісь нюанси, але насправді ця підтримка залишається незмінною. Незалежно від того, що є складні моменти економіки, в історичному діалозі. Але війна в Україні — це загроза всій Європі. І тому саме тому ми маємо якнайбільше допомагати Україні перемогти якнайшвидше”, — зазначив Потоцький.

Читайте також: Питання безпеки буде головним у переговорному процесі щодо вступу України в ЄС — оцінка експерта

Нагадаємо, Європейська Рада 14 грудня підтримала початок перемовин про вступ України до ЄС. Вони можуть розпочатися вже в березні 2024 року. Українські політики впевнені, що країна стане членом Євросоюзу, подолавши ще чимало перешкод. Паралельно в ЄС тривають суперечки про виділення Україні фінансової допомоги.

Прямий ефір