Після виборів Путін зробить так, щоб у Росії кістки хрустіли у всіх, — Максакова

Марія Максакова. Фото: dw.com

Небачені за розмахом репресії розпочнуться в Росії одразу після переобрання Путіна. Такий прогноз у прямому ефірі телеканалу FREEДОМ зробила оперна співачка, колишня депутатка Держдуми РФ Марія Максакова.

“Це приблизно як вчинив Іван Грозний, коли поїхав за 70 км від Москви до Олександрівської слободи та змусив бояр повзти навколішки, щоб його вмовляли повернутися і царювати далі. І після цього він ввів опричнину, яка тривала сім років, і все життя бояр перетворилося просто на пекло протягом цього періоду. Тому, звісно, він збирається все посилювати. Зрозуміло, після виборів він зробить так, щоб просто кістки хрустіли. Загалом у всіх. Він заборонить усе, що можна буде заборонити”, — впевнена гостя ефіру.

Вона зазначила, що дзвіночки пролунали й на “прямій лінії” Путіна, хоча він там намагався загравати з електоратом.

“Він уже сказав цього разу на “прямій лінії”, що навіщо когось так суворо карають, вона ж не якась опозиціонерка. Таким чином, давши зрозуміти, що якби була опозиціонерка, можна робити все що завгодно. І жодних законів чи Кримінального кодексу можна не дотримуватись щодо таких, і можуть бути репресії будь-якого масштабу. Він буде тільки, мабуть, тішитися з цього”, — заявила Максакова.

За її словами, Путін вже набрид елітам, але якщо вони збираються колись його позбутися, то їм слід розуміти, що вікно можливостей зачиниться в березні.

“Почнеться той історичний період, про який я сказала, тобто опричнина, яка тривала за Івана Грозного сім років, а там, мабуть, стільки, скільки упир протримається у житті”, — зазначила вона.

Максакова вважає, що Путін має намір правити мінімум 18 років, з цим, зокрема, пов’язана кампанія із заборони абортів. Сам Путін хоче скористатися її плодами — “гарматним м’ясом”, яке “бабы еще нарожают”.

Читайте також: Путін та його “команда”: хто з відомих росіян підтримав висування глави Кремля на п’ятий президентський термін

Прямий ефір