Рішення ЄС про старт переговорів з Україною обнулило ключову фішку роспропаганди, — Подоляк

Михайло Подоляк. Фото: uatv.ua

Рішення про початок переговорів щодо членства України в Європейському Союзі — це обнулення одного з головних наративів російської пропаганди останніх місяців про те, що Україна нібито одна, вона не потрібна Європі, що Українську державу залишать наодинці з Росією. Таку думку в ефірі телеканалу FREEДОМ озвучив радник глави Офісу президента України (ОПУ) Михайло Подоляк.

“Це обнулення ключової фішки російської пропаганди останніх місяців, що Україна залишиться одна, вона не потрібна Європі, що Україну залишать наодинці з Росією. Усе це обнулено рішенням ЄС про старт переговорів”, — сказав Подоляк. 

Він акцентував, що рішення Європейського Союзу, безсумнівно, є надзвичайно важливим. Воно демонструє, що Європа чітко, недвозначно бачить Україну суверенною державою, членом Європейського Союзу. 

“І це не якась теорія, а конкретна практична дорога, яка тепер повністю відкрита”, — вважає радник глави ОПУ. 

У межах цієї дороги Європейський Союз чітко розуміє, що Україна як майбутній член ЄС, якого зараз атакує Російська Федерація, має отримати всю необхідну допомогу — і фінансову, і військову, продовжив він.

“Це юридично закріплює рішення національних урядів інших країн щодо підвищення бюджетів військової допомоги Україні. Тому що корпоративно Європейський Союз може надавати фінансову допомогу саме для підтримки економіки України. А ось національні уряди можуть вже передавати Україні військову техніку, зброю”, — сказав Подоляк.

Радник глави ОПУ також вважає, що це психологічно важливо для українців. Тепер у громадян є чітке, зрозуміле уявлення про майбутнє, зрозумілі правила, за якими житимуть далі вони та їхні діти. 

“Є поняття того, хто гарантуватиме їм безпеку, хто гарантуватиме їм можливість робити кар’єри, навчатися — це гарантуватиме колективний Європейський Союз, колективний військовий альянс, у складі якого Україна буде, безсумнівно, важливим членом”, — резюмував гість ефіру.

Повна версія інтерв’ю: Історичне рішення ЄС щодо України та візит Зеленського до США: підсумки тижня підбиваємо з радником глави ОПУ Михайлом Подоляком

Нагадаємо, офіційно почалися переговори про вступ України до Європейського Союзу, рішення затвердили на саміті ЄС 14 грудня.

Читайте також: Демократія стає більш зубастою в захисті своїх цінностей, — Подоляк

Прямий ефір