Пакет допомоги США Україні буде узгоджено, — Піонтковський

Андрій Піонтковський. Фото: delfi.lt

Заява президента України Володимира Зеленського, фінансова допомога європейських країн, а також запрошення до вступу в Європейський Союз — певна мотивація для США ухвалити додатковий пакет допомоги для України в цьому році. Таку думку сьогодні, 16 грудня, в ефірі телеканалу FREEДОМ висловив публіцист, політичний діяч Андрій Піонтковський.

“Заява Зеленського на пресконференції з [президентом США Джозефом] Байденом, що ніколи Україна не погодиться на капітуляцію, на припинення вогню зі згодою на територіальні поступки і буде битися до кінця надихає тих людей, які є прихильниками України. До того ж Байден іде на певні поступки республіканцям у питанні міграції”, — сказав він.

Підтримка країнами Європи та Європейським Союзом України потягне за собою і прийняття пакета допомоги від США, підкреслив Піонтковський.

“Дуже важливим сигналом була реакція Європи. Це данський мільярд. Ця данська копієчка, кинута на чашу терезів перемоги, дорогого коштує. Саме в цей найважчий момент. А далі пішов і норвезький мільярд, і рішення запросити Україну до вступу в Європейський Союз. Я думаю, що буде така сама зворотна реакція на Сполучені Штати. Я абсолютно впевнений у тому, що цей пакет допомоги Україні буде узгоджено”, — резюмував він.

Читайте також: Стало відомо, коли Сенат США голосуватиме за виділення пакета допомоги Україні

Прямий ефір