Початок переговорів щодо вступу України до ЄС — стратегічно важливе рішення і своєчасний сигнал для Москви, — Фесенко

Володимир Фесенко. Фото: ukrinform.ua

Рішення про початок переговорів — стратегічно важливий сигнал, що наголошує на довгостроковій готовності Європейського Союзу підтримувати Україну як фінансово, так і політично. Про це сьогодні, 16 грудня, в ефірі телеканалу FREEДОМ заявив політолог Володимир Фесенко.

“Це було дуже своєчасне рішення і своєчасний сигнал одразу після пресконференції Путіна, на якій він самовпевнено стверджував, що Захід забуває про Україну, скорочує підтримку, і в цілому — Захід розколотий”, — сказав він. 

Політолог наголосив, що рішення про початок переговорів з Україною є стратегічним і орієнтоване на майбутнє.

“Це не просто миттєве рішення, тому що йдеться про нову хвилю розширення ЄС. І ключова країна в новій хвилі саме Україна як за розмірами населення території, так і за своїм потенціалом. Тож, це своєчасний сигнал про те, що Європейський Союз буде підтримувати Україну і політично, і фінансово”, — підсумував Володимир Фесенко.

Читайте також: Старт переговорів щодо приєднання України до ЄС свідчить про початок великої трансформації європейської спільноти, — Подоляк

Як повідомлялося, Єврорада 14 грудня підтримала початок переговорів про вступ України до ЄС, вони можуть розпочатися вже в березні наступного року. Крім того, Єврорада підтримала 12-й пакет санкцій проти РФ.

Прямий ефір