“Для РФ вже настали досить непрості часи”: галузі під найбільшим тиском санкцій назвав експерт

Ілюстративне фото: newsmaker.md

Санкції тиснуть на Росію, і досить болісно. Це зокрема показав нещодавній перерахунок платіжного балансу, проведений Центробанком РФ. Зараз Кремлю залишається лише робити гарну міну за поганої гри. Бо для економіки Російської Федерації вже настали досить непрості часи. Про це сказав голова правління Інституту економічних досліджень та політичних консультацій Ігор Бураковський у прямому ефірі телеканалу FREEДОМ.

Серед галузей, які у РФ опинилися під найбільшим тиском санкцій, експерт називає машинобудування і нафтовидобуток.

“Йдеться безпосередньо про технології глибокого видобутку нафти та газу. Це також питання, пов’язані з обслуговуванням авіаперевезень у Російській Федерації. І це автомобілебудування, яке на сьогодні багато в чому втрачене і фактично захоплене китайцями. Але при цьому ціни на російські автомобілі китайського виробництва або, не знаю, як сказати, китайські автомобілі, позначені російськими наліпками, вийшли якщо не у преміум, то принаймні на рівень цін нормальних європейських автомобілів”, — констатував експерт.

Він також звертає увагу на проблеми на ринку ліків у РФ, не тільки специфічних, а й широкого вжитку.

“Так що на сьогодні, я думаю, перед Російською Федерацією, перед Центробанком, перед урядом стоять ще складніші завдання: як, власне, протидіяти санкціям і як загалом забезпечити видимість спокою у зв’язку з майбутніми президентськими виборами”, — резюмував Ігор Бураковський.

Читайте також: Відчувають наслідки санкцій, скаржаться на порожні гаманці та наростання депресії — як змінюється ставлення росіян до “СВО” (ВІДЕО)

Нагадаємо, Європейська Рада 14 грудня погодила 12-й пакет санкцій проти РФ.

Читайте також: За пів року Росія не матиме грошей на війну: умову назвав Несходовський

Прямий ефір