Ми — на боці українців, це послання Москві та решті світу, — прем’єр Бельгії про початок переговорів із Києвом про вступ до ЄС

Президент України Володимир Зеленський і прем'єр-міністр Бельгії Александр Де Кроо. Фото: president.gov.ua

Рішення про старт перемовин з Україною про її вступ до Європейського Союзу — це заслужене рішення і знак солідарності з громадянами країни. Про це на полях засідання Європейської Ради заявив прем’єр-міністр Бельгії Александр Де Кроо, інформує кореспондент телеканалу FREEДОМ.

“Я думаю, це дуже важливий сигнал, який ми даємо українцям, що у важкі часи ми на їхньому боці. Ми цінуємо всі жертви, які вони принесли. Цінуємо ті реформи, які вони провели. І дуже чітко це усвідомлюємо. Продовження реформ означає, що процес подальшого приєднання може бути стійким”, — сказав бельгійський прем’єр.

Це також дуже важливий сигнал для Москви, вважає він. 

“Навіть у важкі часи ми на боці українців і єдності Євросоюзу, навколо цього багато розмов. Ми на боці українців, і це послання Москві та решті світу. Це дуже, дуже важливо і гранично ясно”, — сказав він.

Також Александр Де Кроо прокоментував заяви прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана про те, що він не підтримував це рішення, а просто не застосував право вето.

“Це не має значення. Єдине, що має значення, це використовуєте ви право вето чи ні. Я бачу, що право вето не було використане, і було абсолютно зрозуміло, яке рішення буде ухвалено. Тож, чесно кажучи, я б не думав про те, хто де сидів. Пан Орбан був дуже добре обізнаний про рішення, про те, що його буде ухвалено”, — зазначив політик. 

Він наголосив, що рішення на користь України об’єднує всі 27 країн ЄС.

“Ми на боці українців, які борються за нашу свободу, борються за повагу до своєї країни. І послання Москві теж дуже чітке. Нас не залякати. Європейська єдність є і ми на боці українців навіть у найважчі моменти”, — підсумував прем’єр Бельгії.

Читайте також: Історичний момент: як ухвалювали рішення про початок перемовин з Україною про вступ до ЄС — подробиці з Брюсселя (ВІДЕО)

Як повідомлялося раніше, Європейська Рада ухвалила рішення розпочати переговори про вступ до Євросоюзу з Україною та Молдовою.

Прямий ефір