Історія знає такі випадки, і ніколи спроби заборонити аборти не призводили до чогось доброго, — Курносова

Ольга Курносова. Скріншот: uatv.ua.tv

Заборона абортів не призведе до збільшення народжуваності у Росії, як цього хоче влада. Про це сьогодні, 11 грудня, в ефірі телеканалу FREEДОМ заявила політична аналітикиня, головна редакторка порталу After Empire Ольга Курносова.

“Насамперед, це ідіотизм влади, тому що вже давно було доведено, що спроби заборон абортів ні до чого хорошого не призводять. І вони точно не призводять до збільшення народжуваності. Зазвичай, вони призводять до того, що жінки починають шукати інші способи переривання вагітності, і це закінчується шкодою для здоров’я або, можливо, жінка ніколи більше не зможе мати дітей”, — сказала вона. 

За її словами, щоб “боротися” з абортами, важливо, як заведено в усьому світі, розвивати ефективні методи контрацепції, тоді не буде необхідності в таких процедурах.

“Але це називається “не наш метод”, тому що Росія семимильними кроками біжить назад кудись в архаїку, і, власне, навіть незрозуміло, в яке століття. Знову-таки, це такий косплей на сталінські часи в Радянському Союзі, тоді ж теж існувала заборона абортів. І, до речі, нічим хорошим це не закінчилося”, — наголосила вона. 

Курносова зазначила, що сьогодні російська влада пішла далі СРСР і ініціює заборону на “пропаганду чайлдфрі”.

“Це нібито Захід насаджує чужорідну російським скрєпам ідеологію. Насправді, дійсно, є молоді люди, які досить пізно хочуть мати дітей. Однак це світова тенденція, тому що чим освіченішим стає населення будь-якої країни, тим пізніше вони хочуть мати дітей. І, власне, зараз медицина дає змогу заводити дітей не у 18 років, як пропонують у Росії, а в 30 і навіть у 40 років. За великим рахунком, тоді, коли люди до цього внутрішньо готові. І я вже не кажу про те, що ранні пологи, якщо дивитися на ту саму російську статистику, зазвичай відбуваються в соціально-депресивних сім’ях і соціально-депресивних місцях”, — підсумувала Ольга Курносова.

Читайте також: У Росії намагаються змусити жінок народжувати — на війну потрібні нові солдати: подробиці

Нагадаємо, Росія оголосила війну абортам. У Мордовії, Татарстані, Челябінській і частково Курській областях, а також у тимчасово окупованому Росією Криму заборонили переривати вагітність у приватних клініках. Ба більше, у Мордовії та Тверській області ввели штрафи за так зване “схиляння до абортів”. 

Прямий ефір