МОК допустив російських і білоруських спортсменів на Олімпіаду в нейтральному статусі — коментар Беленюка

Ілюстративне фото: ukr-team.com

Рішення Міжнародного олімпійського комітету (МОК) про допуск на Олімпіаду російських і білоруських спортсменів не стало сюрпризом, тому що попередні кроки, яких припускалася організація, вказували на підготовку цього рішення. Про це сьогодні, 10 грудня, в ефірі телеканалу FREEДОМ заявив народний депутат України, перший заступник голови комітету Верховної Ради України з питань молоді та спорту Жан Беленюк.

Він зізнався, що не був здивований рішенням МОК про допуск російських і білоруських спортсменів для участі в Олімпійських іграх 2024 року.

“Я розумію, що ті рекомендації, які було дано у квітні, це, по суті, перший крок до того, щоб допустити росіян і білорусів на Олімпійські ігри. На жаль, у нас не вийшло створити навколо себе коаліцію країн-партнерів, які були б реально готові підтримати нас у разі, якщо будуть допущені спортсмени навіть у нейтральному статусі на Олімпійські ігри”, — зауважив Беленюк.

За його словами, було багато заяв від країн-партнерів про підтримку, але бойкот Олімпіади офіційними спортивними відомствами не був підхоплений.

“У нас був період, коли українські спортсмени не брали участі в змаганнях, де присутні так звані нейтральні спортсмени. Цей період закінчився 26 липня, якраз напередодні гучної історії з Ольгою Харлан, коли міністерство висунуло нову постанову, яка дає можливість виступати. Наступного дня Оля виступила проти російської спортсменки”, — заявив народний депутат України.

Він нагадав, що Ольгу Харлан дискваліфікували, бо вона не захотіла потискати руку російській спортсменці.

“Що стосується періоду бойкоту, з моєї точки зору, він себе не виправдав, тому що необхідних результатів, ми, по суті, не отримали. Міжнародний олімпійський комітет ніяк не відреагував на те, що українці не беруть участь у змаганнях”, — висловив думку Беленюк.

Нардеп додав, що через бойкот Україна втратила один із майданчиків, на якому могла б розповідати про агресивну війну Росії.

Читайте також: Російський спорт є частиною політики Кремля та інструментом пропаганди — розбір FREEДОМ (ВІДЕО)

Нагадаємо, МОК допустив російських і білоруських спортсменів до Олімпіади 2024 року в Парижі в нейтральному статусі. Про це повідомляють на сайті організації. Команди від Росії та Білорусі брати участь в Іграх не будуть. У МОК зазначають, що спортсмени з російським або білоруським паспортом будуть зареєстровані як індивідуальні нейтральні спортсмени.

Прямий ефір