Путінський режим закручує гайки, це може призвести до того, що він почне “сам стріляти собі в ногу” — думка опозиціонера

Володимир Путін. Фото: gettyimages.com

Російський опозиційний політик і громадський діяч Дмитро Гудков висловив побоювання щодо поточного політичного клімату в Росії, попереджаючи про можливі наслідки репресивних заходів, які вживає влада. Про це він розповів в ефірі телеканалу FREEДОМ.

“Режим зрештою закручує гайки, він почне і “сам стріляти собі в ногу”. Всі ці репресії масові, вони закінчуються репресіями, насамперед проти своїх. Путін стає все більш параноїдальним і боїться свого оточення, тому вишукуватиме вже ворогів усередині власних еліт”, — сказав Гудков.

Політик попередив, що подібний процес може призвести до перевороту чи інших серйозних подій у країні.

“Коли цей процес розпочнеться, а за Сталіна він розпочався, то еліти будуть змушені якимось чином захищатися. Так що там може бути і переворот, і все, що завгодно. Так що тут ці всі процеси, вони в якийсь момент синхронізуються, і кількість перейде в якість. Ось на це основний розрахунок”, — сказав опозиціонер.

Гудков також наголосив, що репресії здебільшого спрямовані проти опонентів режиму, але протестний потенціал накопичується з інших сфер.

“Зараз явно втома від війни, протест вже дружин мобілізованих. І це також невдоволення. Тобто будуть незадоволені не через політичні причини, а, швидше за все, будуть незадоволені щодо соціально-побутових проблем”, — сказав гість ефіру.

Гудков передбачає, що зі збільшенням невдоволення з соціальних та побутових питань, можливі різні процеси на тлі розколу еліт у країні.

Читайте також: Рівень репресій у Росії зараз вищий, ніж у пізні радянські роки, — Гудков

Прямий ефір