Для росіян, які критикують владу Путіна, двері в Грузію закриті, — журналіст

Прапор Грузії. Фото: hromadske.radio

Громадяни Росії приїжджають до Грузії без контролю. Ніхто не знає, хто ці люди. На сьогодні в Грузії перебуває понад 150 тис. російських громадян. Вони скуповують землі, відкривають свій бізнес. Про це в проєкті “На грани” (“На межі”) телеканалу FREEДОМ розповів журналіст, телеведучий грузинської телекомпанії “Формула” Вахо Саная.

“Громадяни Росії приїжджають до Грузії без контролю. Ніхто не знає, хто ці люди. Наприклад, якісь “кадирівці” гуляють вулицями Тбілісі, Батумі тощо”, — зазначив Саная.

За його словами, до Грузії без жодного контролю та перевірок приїжджають провладні російські журналісти. І місцевим громадянам це не подобається.

“Для росіян, які критикують владу Путіна, двері в Грузію закриті. Але спокійно приїжджають провладні журналісти і персони. Наприклад, той самий Володимир Познер [святкував тут свій день народження], дочка глави російського МЗС Сергія Лаврова тут відзначала весілля. І це викликало протести грузинського народу, він такого тут не сприймає. Понад 150 тис. громадян Росії приїхали до Грузії. Вони скуповують тут землі, відкривають свій бізнес, і ніхто не знає, як використовуються “чорні діри” в Грузії. Це все дратує грузинський народ”, — акцентував журналіст.

За його словами, грузинська опозиція вимагає запровадити контроль над тим, хто заходить у країну, хто відкриває свій бізнес. Таким чином потрібно захистити населення Грузії.

“Якщо залежність від Росії наростає, це впливає на політику. Це головна проблема. Так, у нас є економічне зростання, але це короткочасно. Так, до бюджету гроші надходять, але це дуже-дуже погано обернеться для Грузії. Усі це розуміють. Іванішвілі теж це розуміє. Але це вимога Росії, і все — він це робить. Потім Росія контролюватиме Грузію не тільки у військовому плані, а й через економіку. І це залишиться проблемою навіть після Іванішвілі”, — зазначив Саная.

Не варто пускати в Грузію всіх росіян, які стоять на кордоні, впевнений він.

“Не потрібно давати дозвіл відкривати тут усілякий бізнес, тому що в них грошей більше, ніж у грузинського населення. Чому росіяни емігрують до Грузії? Тому що Росія під санкціями, а Грузія — ні”, — резюмував Саная.

Повна версія інтерв’ю: Ми уявляємо, що таке перемога України, але ми не знаємо — що таке поразка Росії: ситуацію в Грузії обговорюємо з журналістом Вахо Саная

Раніше Саная сказав, що, згідно з опитуваннями, 86% грузинського населення підтримує вступ Грузії до Європейського Союзу.

Прямий ефір