Кремль демонструє відкритий цинізм: про безкарність справжніх екстремістів на тлі боротьби з інакомисленням розповіла Максакова

Марія Максакова. Скріншот: uatv.ua

На тлі засудження художниці Саші Скочиленко на 7 років за антивоєнні стікери в магазині відсутність реакції на екстремістську заяву російської пропагандистки Маргарити Симоньян про можливість підірвати ядерну бомбу над Сибіром виглядає як навмисний цинізм. Про це в ефірі телеканалу FREEДОМ заявила оперна співачка, колишній депутат Держдуми РФ Марія Максакова.

Вона зазначила, що російська система заохочує Симоньян, яка закликала до екстремізму.

“Усе, що вона там собі дозволила висловити з приводу того, що це нібито ніяким чином ще й не зашкодить життю, ні екосистемі, нічого. Вона вважає, що не буде нічого такого страшного. Вона, бачте, вирішила поборотися в такий спосіб із комунікаціями… Тобто заохочення Симоньян на тлі засудження на 7 років художниці Саші Скочиленко має вигляд просто навмисного цинізму… А безкарність завжди породжує ще більшу кровожерливість і аморальність”, — сказала Максакова.

Вона наголосила, що немислимо у 2023 році за нинішнього розвитку комунікацій городити нову “залізну завісу” в такий спосіб, про який мріє Симоньян. Сучасні комунікації дають змогу всьому світу бачити криваві злочини РФ в Україні.

Максакова висловила сподівання, що Збройні сили України отримають від союзників усе необхідне озброєння, щоб покласти край цьому “Левіафану, який знущався, здавалося б, уже скільки століть над народами, які є узурпованими й донині перебувають у цій самій в’язниці”.

Вона зазначила, що правоохоронні органи РФ не стали звертати увагу на петицію сибіряків із закликом притягнути Симоньян до відповідальності за екстремізм, але відреагували на донос російської пенсіонерки на Скочиленко.

“Це “правоохоронні” органи. Саме похоронами права й постійним нехтуванням навіть своїх власних, вельми, так би мовити, людожерських іноді законів, займаються ось ці самі органи, які давним-давно стоять на варті у людожерських режимів як Цербери. Не думайте, що вони не знають, скільки підписало одну петицію, і яка скарга якоїсь там кровожерливої пенсіонерки. Вони все розуміють. Але їм же потрібно, розумієте, відбити саме бажання думати інакше”, — сказала Максакова.

За її словами, щоб підживлювати страх росіян перед кремлівським режимом, у РФ влаштовують сталінські розправи через безневинні приводи, у той час, як демонструється повна безкарність “лояльним чорноротим пропагандистам”.

Читайте також: Справа Скочиленко: суддю російської художниці хочуть підвищити на посаді (ВІДЕО)

Нагадаємо, Головне управління МВС РФ не виявило ознак екстремізму в словах російської пропагандистки Маргарити Симоньян про нібито неминучий для Росії “ядерний ультиматум” Заходу — термоядерний вибух над Сибіром. За її версією, це вимкне всю техніку.

Суд у Санкт-Петербурзі засудив 33-річну російську художницю Олександру Скочиленко до семи років колонії загального режиму в справі про поширення “фейків” про російську армію. Уся її “провина” полягає в тому, що в березні 2022 року — незабаром після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну — вона замінила кілька цінників у магазинах “Перекресток” на стікери з антивоєнними написами.

Прямий ефір