ХАМАС вигадує собі перемоги над Ізраїлем, як і РФ над Україною — розбір

Війна Ізраїлю проти ХАМАСу. Фото: gettyimages.com

Режими ХАМАСу і Росії мають дуже багато схожості, зокрема щодо питання “великих перемог” над Ізраїлем і Україною відповідно.  Про це сьогодні, 20 листопада, в ефірі телеканалу FREEДОМ заявив ізраїльсько-латвійський історик, доктор історичних наук, викладач Тель-Авівського університету Яків Фальков.

“Тільки режими, яким абсолютно наплювати на своїх громадян, можуть оголошувати великими перемогами гігантські втрати, яких Росія зазнає останні два роки в Україні. І ось усе те, що ми сьогодні бачимо в Газі, ХАМАС накликав на свій власний народ — гігантське лихо, абсолютно гігантські руйнування, страждання, переселення тощо. І на цьому тлі продовжувати пишатися, вихвалятися тим, що вони нібито здобудуть якісь великі перемоги… Ну які великі перемоги, навіть якби вони були, могли виправдати все те, що ми сьогодні бачимо?” — зазначив Фальков.

За його словами, з погляду ХАМАС те, що терористи більше ніж місяць чинять опір Ізраїлю, і є та сама велика перемога.

“Але насправді це ніяка не перемога. Просто нам, ізраїльтянам, дорогі життя наших і цивільних осіб, і солдатів. Ми не збиралися в сектор Гази вриватися з шашками наголо. Ми проводимо нашу наземну операцію дуже продумано. Ми бережемо життя кожного нашого солдата, і тому наша операція там просувається не настільки швидко, як багатьом би хотілося б. Це, власне, і дає можливість ХАМАСу все ще сидіти глибоко в бункерах і стверджувати, що він перемагає. Нікого він абсолютно не перемагає. Ми просуваємося повільно і вірно”, — наголосив історик.

Читайте також: Лікарню в секторі Гази терористи ХАМАС використовували у військових цілях — деталі від Фалькова

Нагадаємо, представник Європейської комісії Петер Стано заявив, що порівнювати ситуацію повномасштабного вторгнення Росії в Україну з війною Ізраїлю проти ХАМАС некоректно.

Прямий ефір