2023 рік став роком дронів, а 2024 — стане роком далекобійних ракет — аналіз Рябих

Валерій Рябих. Скріншот: uatv.ua

Росія намагатиметься нарощувати свої можливості у 2024 році. І не треба виключати того, що росіяни можуть дійти до максимального використання того ресурсу, який у них є, перш за все, людського ресурсу. Про це сьогодні, 17 листопада, в ефірі FREEДОМ розповів директор з розвитку інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Валерій Рябих.

Він зазначив, що підготовка до виборів Путіна є стримуючим фактором для оголошення загальної мобілізації.

“Після проведення виборів не виключається посилення цієї мобілізації з метою розгортання додаткових з’єднань та нарощування зусиль. Особовий склад армії РФ становить основний ресурс, і практично він вичерпаний”, — сказав Рябих.

Він переконаний, що все залежатиме від тих підходів, які оберуть партнери України.

“І тут головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний окреслив, в яких межах треба діяти. Насамперед багатофункціональна авіація дозволить суттєво наростити можливості та забезпечити дії сухопутних військ, прикриваючи їх із повітря. Ну і технологічний розвиток української складової: якщо 2023 рік став роком дронів, то 2024 рік може стати роком далекобійних засобів, зокрема й засобів дальнього ураження противника”, — сказав Рябих.

Він наголосив, що сторони зараз готуються завершити кампанію цього року і збирають сили на те, щоб новий рік став вирішальним.

Читайте також: Нова тактика дозволяє Україні контролювати акваторію Чорного моря — подробиці від Риженка

Прямий ефір