Підготовка до президентських виборів — у Росії ще більше обмежили роботу ЗМІ (ВІДЕО)

Ілюстративне фото: dw.com

Підготовка до виборів президента в РФ триває повним ходом. Зокрема, Володимир Путін підписав ухвалені парламентом поправки до закону про президентські вибори, які ще більше обмежують роботу ЗМІ під час виборчої кампанії та в день голосування, повідомляє FREEДОМ.

Документ про зміни був підписаний Путіним і опублікований на офіційному порталі правових актів у вівторок, 14 листопада. Нові поправки ще більше обмежують можливості незалежного висвітлення виборчого процесу.

“Насправді тут Путін закручує гайки ще сильніше тому, що будуть дуже великі фальсифікації. Якщо загалом для його перемоги йому вистачить голосів, то сьогодні кривавому диктатору потрібно продемонструвати якусь просто приголомшливу підтримку з боку російського населення”, — сказав політолог Артем Бронжуков.

Зокрема, тепер на засіданнях виборчих комісій дозволяється присутність тільки журналістів, офіційно працевлаштованих у редакціях зареєстрованих ЗМІ. Крім того, обмежується можливість знімання на виборчих дільницях і забороняється агітація на всіх заблокованих ресурсах.

“Чергові спроби Путіна ще більше зануритися в контроль над медіа свідчать про його слабкість, невпевненість у собі та розуміння того, що, навіть попри всю міць російської пропаганди, яка працює на внутрішній ринок, однаково вона не забезпечує повністю всіх його потреб у плані орієнтації електорату виключно на себе”, — вважає Бронжуков.

Простими словами — на виборах президента РФ працюватимуть провладні й улюблені, а може навіть і рідні ЗМІ Путіна. Роками головні рупори Кремля сіють пропаганду зі своїх екранів. Говорять вони те, що потрібно, коли потрібно і як потрібно. Ця така фабрика фейків.

“Сьогодні кремлівські ЗМІ збудовані і заточені виключно під одну вертикаль забезпечення, збереження влади Путіна і забезпечення всіх його потреб. Це демонстрація сили правителя і слабкості супротивників, але виключно в межах написаних темників, які розповсюджуються цими так званими ЗМІ. Тому розраховувати на те, що буде якийсь плюралізм думки, буде якась політична боротьба або конкуренція ідей будь-яких кандидатів на майбутніх виборах президента РФ, нікому не доводиться”, — коментує політолог.

Наступні вибори президента РФ відбудуться 17 березня 2024 року. Одним із головних критеріїв відбору кандидатів буде вік. Серед зареєстрованих не повинно бути політиків молодше 50 років.

Читайте також: Теми війни уникатимуть, у центрі уваги — “загниваючий” Захід: подробиці про передвиборчу кампанію Путіна (ВІДЕО)

Нагадаємо, політтехнолог Борис Тизенгаузен висловив думку, що для того, щоб оголосити про участь Володимира Путіна в президентських перегонах, Кремль вичікує на певне новинне тло, якісь мікроуспіхи.

Прямий ефір