За необхідності армія Ізраїлю може вести війну і на два, і на три фронти, — ізраїльський журналіст про ситуацію

Армія Ізраїлю. Фото: ap.org

ХАМАС повністю втратив контроль над Газою. Розірвані зв’язки між військовими керівниками і польовими командирами ХАМАС. На півночі терористи давно вже діють розрізненими групами, не отримуючи прямої вказівки. Ба більше, бойовики там почали здаватися в полон. Полонених багато. Вони надають цінну інформацію. Про це сьогодні, 15 листопада, в ефірі телеканалу FREEДОМ повідомив головний редактор ізраїльського порталу “Деталі” Еміль Шлеймович.

“За необхідності ізраїльська армія може вести війну і на два, і на три фронти. Ми можемо поставити під рушницю до мільйона осіб за необхідності. Не кажучи про те, що питання не тільки в живій силі, а в технологічній перевазі, яка незрівнянна”, — сказав він.

Щодо ситуації на лівано-ізраїльському кордоні, то, за інформацією журналіста, там поки що не йде далі дуелей.

“Надійшла інформація, що і Іран, і “Хезболла” намагаються озброюватися, до того ж зокрема російською зброєю в межах тієї потрійної угоди, яку вони підписали, якщо не помиляюся, ще влітку цьогоріч з Путіним. На північному фронті зосереджені значні сили Армії оборони Ізраїлю. Ідея, що, якщо відкриється північний фронт, то це стримає операцію в Газі — ні, це не так. У нас різні роди військ. І в Газі, наприклад, задіяно не більше 10% від авіації, якщо не менше. На північному кордоні своє угруповання”, — розповів Шлеймович.

Однак, зазначив він, “Хезболла” — це серйозний супротивник у всіх параметрах.

“За ракетними арсеналами, за можливостями протитанкових комплексів, за зенітними комплексами тощо. Тому ми сподіваємося, що цей фронт усе-таки не відкриється, зокрема завдяки США, які поставили в наш регіон таку вогневу міць, яку ми тут не бачили, мабуть, ніколи”, — резюмував Еміль Шлеймович.

Читайте також: ЦАХАЛ атакує ХАМАС: терористи більше не контролюють Газу (ВІДЕО)

Нагадаємо, як заявив ізраїльський військовий експерт Давид Гендельман, “Хезболла” та Іран зараз перебувають перед дилемою. Багато десятиліть Іран вирощував “Хезболлу” не для того, щоб заступатися за ХАМАС. Це багато в чому козирна карта проти Ізраїлю. Але ризик великої війни зростає навіть без того, щоб у Тегерані, Бейруті чи Єрусалимі вирішили, що така війна має розпочатися. Є ймовірність, що вона почнеться сама собою, навіть без того, щоб хтось цього хотів.

Прямий ефір