20 атак окупантів відбили українські військові на Мар’їнському напрямку — ситуація на фронті 

Ілюстративне фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Протягом минулої доби на фронті відбулося понад 60 бойових зіткнень. Російська армія завдала вісім ракетних та 59 авіаударів, здійснила 49 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах. Внаслідок терористичних атак РФ є загиблі та поранені серед мирного населення. Про це сьогодні, 15 листопада, повідомили у Генеральному штабі Збройних сил України, інформує FREEДОМ.

Під артилерійським вогнем російських окупантів опинилися понад 140 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької,  Херсонської та Миколаївської областей.

На Сіверському та Слобожанському напрямках ворог зберігає присутність у прикордонних районах, проводить активну диверсійну діяльність задля недопущення перекидання українських військ на загрозливі напрямки.

На Куп’янському напрямку росіяни вели штурмові дії біля Синьківки та Петропавлівки Харківської області — ЗСУ відбили вісім атак.

На Лиманському напрямку ворог вів безуспішні штурмові дії в районі Надії та Серебрянського лісництва Луганської області.

На Бахмутському напрямку Сили оборони відбили 12 атак російських окупантів біля Богданівки, Іванівського, Кліщіївки та Андріївки Донецької області. Українські захисники продовжують штурмові дії південніше Бахмута, завдають ворогу втрат у живій силі та техніці, закріплюються на досягнутих рубежах.

На Авдіївському напрямку противник не полишає спроб оточити Авдіївку, але ЗСУ тримають оборону, завдаючи російським загарбникам значних втрат. Безуспішними були наступальні дії ворога біля Новокалинового, Авдіївки, Сєверного, Тоненького, Водяного та східніше Первомайського Донецької області — Сили оборони відбили 17 атак.

На Мар’їнському напрямку армія РФ вела безуспішні штурмові дії поблизу Мар’їнки та Новомихайлівки Донецької області, де українські військові відбили 20 атак.

На Шахтарському напрямку ЗСУ відбили дві атаки росіян поблизу Старомайорського Донецької області.

На Запорізькому ворог наступальних дій не вів.

Водночас Сили оборони України продовжують наступальну операцію на Мелітопольському напрямку, завдають російським окупаційним військам втрат в живій силі та техніці.

На Херсонському напрямку українські військові ведуть контрбатарейну боротьбу, відкидають противника з прибережних вогневих позицій, прицільно наносять вогневе ураження по тилових районах російської армії.

Протягом минулої доби авіація Сил оборони України завдала 10 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника. Також силами та засобами протиповітряної оборони знищено штурмовик Су-25, два ударних БпЛА типу Shahed-136/131, 17 розвідувальних БпЛА та одну керовану авіаційну ракету Х-59.

Підрозділи ракетних військ уразили шість районів зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, пункт управління, 17 артилерійських засобів на вогневих позиціях, три засоби протиповітряної оборони та склад паливно-мастильних матеріалів росіян. 

Читайте також: Окупантам буде надзвичайно важко: експерт — про перспективу формування ударних угруповань на лівобережжі Дніпра

Прямий ефір