Замовлення на російську військову техніку впали — деталі від Романенка

Валерій Романенко. Скріншот: uatv.ua

Країни світу, які раніше активно купували військову техніку в РФ, тепер відмовляються від таких закупівель. Зокрема, дуже сильно впав інтерес до російської авіації. Про це сьогодні, 14 листопада, в ефірі телеканалу FREEДОМ повідомив авіаційний експерт Валерій Романенко.

“Індія в січні 2022 року, ще до війни, відмовилася від спільної з Росією розробки літака Су-57. Індійці сказали, що він не відповідає вимогам до літаків п’ятого покоління. Єгипет відмовився від великого замовлення на морський варіант вертольота К-52. Можна довго перераховувати інших замовників, які або відмовилися повністю від замовлень, або обмежилися отриманими літаками і зараз фактично купують тільки тренувальні літаки Су-30, тому що вони ідентичні італійським літакам”, — розповів він.

Романенко звернув увагу, що через відмову купувати російську військову техніку, Ростех втрачає валютні надходження.

“Росія втрачає свої позиції як в Азії, так і в Африці. А їм хочеться їх утримати. Зараз йде зусилля російської дипломатії на утримання політичних позицій і розвиток в Азії та Африці, тому що в Європі все, абсолютно все втрачено”, — зауважив авіаційний експерт.

Читайте також: Кількість відмов у російській авіації почне наростати дуже швидко, вони вже на межі великих зривів, — авіаексперт

Нагадаємо, РФ готується виробляти винищувачі нового покоління Су-75 Checkmate.

Прямий ефір