Терористи романтизують Гітлера, прохамасівські мітинги у світі наповнені свастиками, — Новіков

Марк Новіков. Скриншот: uatv.ua

Романтизація нацизму в арабських країнах загалом і в секторі Газа зокрема, і в палестинській автономії — це не новина для ізраїльтян. Там цей культ ненависті до євреїв римується з культом ненависті до євреїв Гітлера. Про це сьогодні, 13 листопада, в ефірі телеканалу FREEДОМ повідомив ізраїльський журналіст, автор Telegram-каналу “Черговий по Ізраїлю” Марк Новіков.

Так він прокоментував інформацію, що під час операції ЦАХАЛ у Газі на одній базі бойовиків ХАМАС ізраїльські військові знайшли арабський переклад книжки Адольфа Гітлера “Майн кампф” у дитячій спальні, яку використовували як базу. Вона була серед особистих речей одного з терористів з коментарями і виділеними рядками.

“Вони намагаються знайти виправдання своїй ненависті, цитуються нескінченні антисемітські маніфести тощо. Гітлер там така зірка місцевої попкультури. Магазини називають на його честь. Це давно відомий факт. І зараз, що цікаво, особливо в європейських країнах і США ці так звані пропалестинські, а за фактом прохамасівські, мітинги наповнені свастиками. Прихильники тероризму, які виходять на ці мітинги, не соромляться проводити паралелі про те, що Гітлер щось не доробив, що Гітлер мав рацію тощо. Цими слоганами наповнений протерористичний міжнародний рух”, — сказав Новіков.

Журналіст зазначив, що країни по-різному ставляться до таких мітингів. У Німеччині це припиняють дуже жорстко, в інших країнах, США на це влада просто не вміє реагувати, немає такої практики і в принципі ніхто таке раніше не бачив.

“Але для євреїв у всьому світі і для ізраїльтян особливо, романтизація Гітлера — це не новина, вони буквально носять ці свастики і завжди носили. “Хезболла”, є численні відео, коли вони збираються численними натовпами на свої свята, шикуються в шеренги озброєні групи і скидають руки у фашистському вітанні, і кричать всі фашистські слогани. Це абсолютна норма для всіх цих країн і нас це не дивує”, — каже Новіков.

Читайте також: Ситуація на півночі Ізраїлю серйозна, ймовірність великої війни з “Хезбаллою” дуже велика, — ізраїльський журналіст

Прямий ефір