Нинішня війна відкриває перед Ізраїлем можливість перемоги та повернення до нормального життя, — Гольцман

Прапор Ізраїлю. Фото: ukrinform.ua

Жителі Ізраїлю вірять, що перемога у цьому нинішньому бою проти ХАМАС — це можливість остаточно позбутися терористичних атак і повернутися до нормального, безпечного життя. Про це сьогодні, 10 листопада, в ефірі телеканалу FREEДОМ розповів голова комісії з міжнародних зв’язків Спілки журналістів Ізраїлю Ростислав Гольцман.

“Насамперед люди впевнені, що завдяки нинішній операції вони нарешті знайдуть нове життя, і це вони повернуться до колишнього. Потрібно зазначити, що на півдні країни в тому ж багатостраждальному місті Сдерот виросло ціле покоління людей, які не бачили життя без ракетних і мінометних обстрілів. Тобто, обстріли залишаться в минулому, це буде велика перемога”, — сказав він.

Гольцман зазначив, що жителі центру країни теж опинялися в небезпечній зоні, але, з усім тим, ніхто не наважувався втручатися, проводячи контртерористичні операції.

“Страшно сказати, але якби не ця жахлива трагедія 7 жовтня, можливо, зараз не було б рішення про таку повномасштабну операцію, яка вже в перший день була названа правильно — війна. Тому, якщо все складеться, то, безумовно, ізраїльтяни вбачають у цьому абсолютний плюс”, — каже голова комісії.

За його словами, Ізраїлю періодично нагадують, що операція проти ХАМАСу має завершитися якомога швидше.

“На Байдена чиниться безпрецедентний тиск, необхідно розуміти, що йому скоро йти на вибори, а в багатьох штатах певні сили ведуть відверто антисемітську, антиізраїльську кампанію, і там він втрачає підтримку. Але треба віддати належне, всі спроби провести антиізраїльські рішення на Раді Безпеки ООН, поки що розбиваються об вето наших друзів — США і Великої Британії. Але, діяти необхідно швидко, серйозно, діяти необхідно так, щоб більше цю роботу не переробляти”, — резюмував Ростислав Гольцман.

Читайте також: ООН ні на що не здатна, вона не змогла навести лад ніде, — експосол Ізраїлю про варіанти майбутнього сектору Гази

Як повідомлялося, переміщення сотень тисяч людей із півночі сектора Гази на південь дозволяє Ізраїлю інтенсивніше вести наступ та зачистку. Операція Армії оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) у секторі йде згідно з планом і навіть випереджає графік. Водночас докладаються зусилля для збереження як життів ізраїльських солдатів, так і мирного населення Гази. 

Прямий ефір