Через погодні умови росіяни здійснюють на Авдіївському напрямку переважно піхотні штурми — деталі від Барабаша

Віталій Барабаш в Авдіївці. Скріншот: facebook.com/vitalii.barabash.96

Російські окупанти продовжують штурмові дії в районі Авдіївки (Донецька область). Через те, що останніми днями йдуть дощі, росіяни не кидають в атаки техніку, здебільшого в бій іде піхота. Про це сьогодні, 9 листопада, в ефірі телеканалу FREEДОМ повідомив голова Авдіївської міської військової адміністрації Віталій Барабаш.

Він зауважив, що заяви росіян про прорив лінії фронту в районі Авдіївки не відповідають дійсності.

“Понад тиждень були дуже затяжні дощі, і ґрунти промокли. Буквально вчора, позавчора, трохи підсохло, але до вечора знову пішов дощ і всю ніч лив. Дуже важкі ґрунти на Донбасі, або як їх називають — глинозем. По них ані колісна техніка, ані броньована їхати не зможуть. Чесно кажучи, дуже складно навіть піхоті пересуватися такими ґрунтами, тому що через 20-30 метрів на кожному черевику — по 3-4 кілограми цього “лінолеуму”. Це дуже складно, але, з усім тим, вони штурмують піхотою”, — розповів Барабаш.

За його словами, російські окупанти групами по 10-15 осіб промацують лінію оборони українських сил на різних ділянках.

“По позиціях ідуть сотні обстрілів на добу. По громаді в середньому від 30 до 40 масованих обстрілів здійснюється. Б’ють і артилерією, і ствольною, і реактивною, і міномети, ясна річ, без бомбових ударів не обходиться”, — повідомив начальник Авдіївської міської військової адміністрації.

Барабаш додав, що у росіян є концепція — інстинкт самознищення нації.

Читайте також: Кремль хоче показати перемогу в Авдіївці до початку президентських перегонів — думка

Нагадаємо, минулої доби ворог продовжував спроби оточити Авдіївку.

Прямий ефір